ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πανεπ.Ιωαννίνων:Ολοκλήρωση των εργασιών του Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών

Ολοκληρώθηκαν στα Ιωάννινα οι εργασίες του Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών (9-16 Ιουλίου), που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Σωματείο Επαγγελματιών - Μεταξοτυπών Ελλάδος και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.
Το Εργαστήρι παρακολούθησαν τριάντα έξι σπουδαστές και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν ένδεκα διαλέξεις  και δεκαπέντε εργαστήρια. Ο συνολικός χρόνος της θεωρητικής κατάρτισης και εργαστηρίων ξεπέρασε τις τριανταπέντε ώρες. Για την υλοποίησή του εργάσθηκαν  εννέα ομιλητές, καθώς και είκοσι οκτώ εκπαιδευτές και τεχνικοί.
Οι εισηγήσεις αφορούσαν την ιστορία της γραφής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, την εξέλιξη της τυπογραφίας, τη χρήση των χρωστικών στην τέχνη. Λειτούργησαν εργαστήρια ξυλογραφίας, χαλκογραφίας, παρασκευής χρωστικών, στοιχειοθεσίας- τυπογραφίας -βιβλιοδεσίας και μεταξοτυπίας. Η συμμετοχή των σπουδαστών στις διαλέξεις και τα εργαστήρια ήταν καθολική που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών έργων τους που εκτέθηκαν  στην έκθεση έργων τέχνης και γραφικών τεχνών που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια των εργασιών του Εργαστηρίου.
Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτές τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης κατά την εβδομάδα λειτουργίας του Εργαστηρίου και να επισκεφθούν  αξιοθέατα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]