Ο Δήμος Πωγωνίου απαντά σε καταγγελία του ΚΚΕ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Τ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του Κ.Κ.Ε,  κ. ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμος Πωγωνίου, με απόφαση του Δ.Σ., έκανε δεκτή την πρόταση να διοργανωθεί εκδήλωση που αφορά στον Ουλαμό Καλπακίου. Εδώ ξεκινά και εδώ τελειώνει η αλήθεια στην καταγγελία της  Τ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του Κ.Κ.Ε.
Κάθε προσπάθεια της Τ.Ο. του κόμματος να στηλιτεύσει τη Δημοτική Αρχή κι εμένα προσωπικά, πέφτει στο κενό και έρχεται σε καθολική αντίθεση με τα πρακτικά από την σχετική συνεδρίαση του σώματος.
Το Δ.Σ. Πωγωνίου ουδέποτε ψήφισε ομόφωνα για την ανέγερση μνημείου καθώς δεν είναι αρμόδιο να εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες. Στην συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να ερωτηθεί η αρμόδια εταιρία νεοτέρων μνημείων. Εφόσον θα υπήρχε θετική γνωμοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, το Δ.Σ. δε θα μπορούσε να αρνηθεί την ανέγερση του μνημείου. Γεγονός που προφανώς δεν έλαβαν υπόψη τα στελέχη της Τ.Ο.
Έτσι, χωρίς καμία ενημέρωση, προχώρησαν αυθαίρετα στην ανέγερση του μνημείου, καταργώντας κανόνες και Νόμους την ίδια ώρα που μιλούν για ήρωες και καπηλεύονται ιστορικά γεγονότα.
Ο Δήμος Πωγωνίου λειτουργεί ακολουθώντας τους Νόμους, πάντα με σεβασμό στις αρχές, τους φορείς και τους δημότες. Δε θα μπορούσε, λοιπόν, να επιδείξει διαφορετική συμπεριφορά σε αυτή την περίπτωση έστω κι αν αφορά ιστορικό μνημείο.
Εγκαίρως ενημερώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος που προέρχεται από τον χώρο του Κ.Κ.Ε. ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και με έκπληξή μας διαπιστώνουμε την επιθυμία της Τ.Ο. να τις αγνοήσουμε.
Μάλιστα προχώρησαν σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις περί ενόχλησης από την ιστορική αλήθεια. Τα γεγονότα υπάρχουν και έχουν αποτυπωθεί αλλά «η τιμή και η δόξα τους αλύγιστους φαντάρους» όπως αναφέρεται στην καταγγελία, δεν επιδίδεται με τραμπουκισμούς.
Στον Ουλαμό Καλπακίου, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια άνθρωποι που ανήκαν στον κομμουνιστικό χώρο καθώς και άνθρωποι που θεωρούνταν «απόκληροι της κοινωνίας». Ως εκ τούτου η Τ.Ο. θα έπρεπε να αναφέρει όλη την ιστορική αλήθεια, χωρίς να την περιορίζει στα στενά κομματικά της όρια».




ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]