ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Καταφύγιο αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων, ώρα μηδέν!

Πρώτη φωτογραφία. Τα θυμάστε; Είναι τα κουταβάκια των 3 θηλυκών σκύλων του Άλσους που προτάθηκαν για ευθανασία ως επιθετικές. Τα αφήσαμε κουτάβια όταν τελείωσε η σύμβαση μας με τον Δήμο. 
Δεύτερη φωτογραφία. Τα ίδια κουτάβια όπως βλέπετε μεγάλωσαν και είναι ΟΛΑ σε ένα κλουβί! Κοιμούνται το ένα πάνω στο άλλο και δεν μπορούν ούτε βόλτα να φέρουν μέσα στο κλουβί! Αν κάνετε zoom στη φωτογραφία θα δείτε και τα κεφάλια των άλλων μέσα που δεν βγήκανε. Θηλυκά και αρσενικά μαζί να ζευγαρώνουν. 
Η μία έχει ήδη γεννήσει. Μία γέννα. 
Τρίτη φωτογραφία. Την μία θηλυκή την βγάλανε έξω απο το καταφύγιο αστείρωτη, κόλλησαν μαζί της όλα τα τσοπανόσκυλα των τσοπάνων της περιοχής και τα αρσενικά κουτάβια του καταφυγίου που μεγάλωσαν και κυκλοφορούν έξω.
Η θηλυκή σκυλίτσα είναι έγκυος όπως βλέπετε, γέννησε τα κουτάβια έξω απο το καταφύγιο, και μετά εξαφανίστηκαν. 
Δεύτερη γέννα και έπεται συνέχεια και απο τα άλλα θηλυκά του κλουβιού!
Τρίτη, τέταρτη και πέμπτη φωτογραφία. Ο Γίγαντας. Μπορούμε να δούμε το τσίπ του Γίγαντα και αν είναι διαχειρισμένος στα κτηνιατρικά βιβλία;
Φυσικά και δεν έχει τσίπ. Είναι αδιαχείριστος. Βάλατε αστείρωτο σκύλο μέσα στο καταφύγιο μαζί με άλλα αρσενικά αστείρωτα ανάμεσα σε θηλυκά αστείρωτα όλα κουτάβια που μεγάλωσαν.
Να ενημερώσουμε πως χτές το απόγευμα που περάσαμε πάλι απο εκεί αρσενικά και θηλυκά ήταν κουβάρι όλα μαζί και προσπαθούσαμε απο έξω να τα ηρεμήσουμε να μη ξεσκιστούν. 
Ο Γίγαντας ήταν σκύλος που φροντίζαμε λίγο καιρό που τον εγκατέλειψαν αδέσποτο και ήταν διπλάσιος σε κιλά. Τον πήρατε. 
Οι σκύλοι του καταφυγίου γιατί είναι αδύνατοι αφού ο προυπολογισμός για τροφές του 2017 είναι για 200 σκύλους όσους είχαμε μέσα εμείς πιστεύοντας ότι θα συνεχίσετε την σύμβαση μαζί μας και τώρα έχετε μέσα 100 σκύλους αλλά τροφές για 200; 
Έκτη φωτογραφία. Κάτασπρο μαλλιαρό χνουδωτό λούτρινο σκυλάκι. Φωτογραφία τραβηγμένη πριν λίγες μέρες ΜΕΣΑ στο καταφύγιο που μας την έστειλε μέλος του συλλόγου. Ήταν η μόνη που πρόλαβε να βγάλει καθώς της απαγορεύτηκε να τραβήξει άλλες φωτογραφίες. 
Το μέλος του συλλόγου πηγαίνοντας στις πτέρυγες που στην αρχή ήταν κλειδωμένες και της απαγορεύτηκε η είσοδος, όταν μπήκε διαπίστωσε πως λείπουν αρκετά αδέσποτα και είδε αρκετά ρατσάτα. 
Περίεργο καθώς μετά τη λήξη της σύμβασή μας που δεν έχει πάει κτηνίατρος στο καταφύγιο απαγορεύονται περισυλλογές και επανεντάξεις χωρίς παρουσία κτηνιάτρου. 
Ενημέρωσε άμεσα υπεύθυνο του Δήμου για το θέμα αυτό, και ενώ μιλούσαν και τον είχε σε ανοιχτή γραμμή, άτομο απο την καθαριότητα (ιδιώτες) την έβρισε και της είπε πως το καταφύγιο πια είναι τσιφλίκι του και δεν θα ξαναπατήσει κανένας πια το πόδι του εκεί. Ο υπεύθυνος του Δήμου άκουσε τα πάντα. 
Την επόμενη μέρα κλουβιά είχαν αδειάσει ξαφνικά και με το κάτασπρο σκυλάκι να έχει υιοθετηθεί απο ότι μας είπαν. 
Το μικρό είπαν πως το παράτησαν 20 μέρες πριν στο καταφύγιο. 
Συγχαρητήρια που το διατηρήσατε κάτασπρο 20 μέρες ειδικά στα ποδαράκια του σε καταφύγιο που καθαρίζεται μόνο 2 ώρες την ημέρα και δεν έχει λερωθεί καθόλου. 
Ελπίζουμε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων να μη χρειαστεί να μετονομαστεί σε "Ξενοδοχείο ιδιόκτητων σκύλων" αφήνοντας όσοι έχουν σχέδια να ανοίξουν ξενοδοχείο ζώων να φτιάξουν την πελατεία τους αρχίζοντας απο εκεί.
Animal  Action Ioannina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]