Απεργία σήμερα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο, έχοντας στο πλευρό τους και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των αυτοαπασχολουμένων έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία στο Μοναστηράκι.
Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων καλούν στη συγκέντρωση στις 8.30 π.μ στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
Στο Αγρίνιο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη (στο Δημαρχείο Αγρινίου).
Στην Άρτα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καλεί στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Στην Αλεξανδρούπολη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων  καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης
Στο Αίγιο, το κλαδικό Σωματείο Εμπορίου και Υπηρεσιών και φορείς Αυτοαπασχολουμένων καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Λαύρας. Στη συγκέντρωση συμμετέχει και καλεί και η Ομάδα Γυναικών Αιγίου.
Στον Βόλο η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων καλεί στις 10.30 π.μ στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου
Στα Γιάννενα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στον πεζόδρομο μπροστά στη Βιβλιοθήκη. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων.
Στο Ηράκλειο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Αγώνα Μικρών και μεσαίων εμπόρων Ηρακλείου καλεί στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια.
Στην Καρδίτσα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου καλεί στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί.
Στην Κέρκυρα, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργάκη.
Στην Καλαμάτα, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Εθνική Τράπεζα, στην Αριστομένους.
Στη Λαμία, στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου.
Στη Λάρισα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο
Στη Λέσβο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη
Στην Ξάνθη, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ καλούν σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στην Πάτρα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών καλεί στη συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.
Στην Πρέβεζα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10.30 π.μ. στον ΟΤΕ
Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην έδρα του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Στη Σάμο, στις 10 το πρωί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.
Στη Χαλκίδα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 8.30 π.μ. στο κιόσκι των τσιμεντάδων.
Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος καλούν στις 10 π.μ. στον Κάτολα.
Στη Χίο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στις 10.30 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς
Επίσης στην απεργία καλούν: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Νομού Καβάλας και η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, το Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Φλώρινας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Β. Ελλάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας-Βόνιτσας «Η Αναγέννηση», το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων Και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας.

«Να μην αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν νόμο την κατάργηση της Κυριακής-αργίας!», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Καλεί τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα, τα Επιχειρησιακά Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα σε διαρκή επαγρύπνηση, τονίζοντας: «Δεν αποδεχόμαστε τη μερική ή ολική κατάργηση της Κυριακής-αργίας! Δεν θα χαρίσουμε καμία Κυριακή! Η Κυριακή είναι αργία! Είναι για τις οικογένειές μας, για την ξεκούρασή μας, για τα παιδιά μας! Να δώσουμε δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 16 Ιούλη!». Δείτε την δραστηριότητα των Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα για την απεργία μέσα από την ιστοσελίδα της Πανελλαδικής Γραμματείας.

Την απεργία στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, η Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο ν. Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, o Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]