Δρακόσπιτα: Το μεγαλύτερο ελληνικό μυστήριο

Φύγε τώρα για να ανακαλύψεις τα Δρακόσπιτα της Εύβοιας που κρύβουν πίσω τους δεκάδες μύθους και ιστορίες αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο αληθινός. Κάνε βουτιές σε πανέμορφη παραλία, κολύμπησε σε λίμνη που σχηματίζει καταρράκτης και χαλάρωσε στο αγαπημένο μέρος της Κάλλας.
Δρακόσπιτο της Όχης και τα άλλα Δρακόσπιτα: Τα πιο μυστηριώδη ελληνικά κτίσματα
Ανέβα στο βουνό της Οχης και ακολούθα μία εντυπωσιακή πορεία μέχρι την κορυφή του βουνού που σε περιμένει το Δρακόσπιτο. Δες το να δεσπόζει σε υψόμετρο 1400 μέτρων στο ψηλότερο σημείο του βουνού. Οι ογκόλιθοι που το αποτελούν και ο τρόπος που ταιριάχθηκαν μεταξύ τους θα σε εντυπωσιάσουν. Θαύμασε την βάρους 10 τόνων οριζόντια πλάκα που μαζί με τις 2 κάθετες σχηματίζουν μία είσοδο σχήματος Π. Μέχρι και σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να ξεδιαλύνουν την προέλευση των 23 Δρακοσπίτων της Εύβοιας.

15 μέτρα καταρράκτης στον Δρύμωνα και κολύμπι στη λίμνη που σχηματίζει
Ανακάλυψε τον μαγευτικό καταρράκτη του Δρύμωνα και δες τα νερά να πέφτουν από ύψος 15 μέτρων στη λίμνη που σχηματίζεται. Τόλμησε τη βουτιά στα νερά της και απόλαυσε μια μοναδική εμπειρία. Φεύγοντας ακολούθησε την ομορφότερη ορεινή διαδρομή που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ασφάλτινο δρόμο στη βόρεια Εύβοια, είναι αυτή που συνδέει την Λίμνη με το χωριό Δρυμώνα.

Χιλιαδού: Η ομορφότερη παραλία της Εύβοιας με φόντο απέραντο πλατανόδασος
Εκεί που το βουνό Δίρφη γέρνει προς το πέλαγος, απλώνει το τόξο της η Χιλιαδού. Στη όμορφη ακρογιαλιά θα έρθετε από το ορεινό χωριό Στενή που απέχει 30 χλμ. από Χαλκίδα. Σε όλη τη συναρπαστική διαδρομή θα έχετε ευκαιρία να απολαύσετε τα καταπράσινα ορεινά τοπία και την ανυπέρβλητη θέα που με διαυγή ατμόσφαιρα φτάνει μέχρι τις Σποράδες, τη Λήμνο και το ¶γιο Όρος! Η παραλία της Χιλιαδούς έχει μήκος περίπου 1.500 μέτρα, είναι καλυμμένη με χοντρή άμμο και βοτσαλάκι, ενώ στη νότια άκρη, σε κατάφυτο σημείο εκβάλει ένα μικρό ποτάμι. Λίγο ψηλότερα από το κύμα αναπτύσσεται το πυκνό πλατανόδασος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του φαραγγιού της Λάμαρης.

Αιδηψός: Το αγαπημένο σημείο της Κάλλας και του Ωνάση με τα κοσμοπολίτικα λουτρά.
Ζήσε τη σπάνια αύρα που σου δίνει η Αιδηψός με τα ιαματικά της λουτρά. Την είχαν επιλέξει από Ρωμαίους αυτοκράτορες μέχρι σύγχρονοι διάσημο όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης , η Μαρία Κάλλας και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Κάνε το μπάνιο σου στην δημοτική παραλία απολαμβάνοντας παράλληλα το αναζωογονητικό θεραπευτικό λουτρό κάτω από τον υπαίθριο ιαματικό καταρράκτη που σχηματίζεται από τις πηγές!
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]