Τεράστια επιτυχία! Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος με καταγωγή από τη Λήμνο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην πάλη στην Τουρκία!

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 130 κιλών ελληνορωμαϊκής πάλης στην Σαμψούντα της Τουρκίας, που γίνονται οι ...
23οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών κατέκτησε ο αθλητής του συλλόγου «Λεωντίδες» Άνω Λιοσίων Αλέξανδρος Παπαδάτος,με καταγωγή από την Λήμνο.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993  από μητέρα Λημνιά  με καταγωγή από τον Αγίο Δημήτριο και είναι κωφός εκ γενετής. Σε ηλικία τριών ετών έχασε τη μητέρα του. Έχει οκτώ αδέλφια. Χρωστάει πολλά στον αδελφό του Γιάννη, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα του και τον στηρίζει σε κάθε του κίνηση. Εχει πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής γι’ αυτό και έχει καταφέρει να φτάσει σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και να αποτελεί πλέον μια από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής πάλης. Ασχολείται με την πάλη τα τελευταία έξι χρόνια. Ο προπονητής του Αποστόλου Νίκος (μαζί στη φωτό) έχει ασχοληθεί πολλές ώρες με την εξέλιξη του Αλέξανδρου και προσπαθεί να τον βελτιώνει καθημερινά δουλεύοντας με ζήλο μαζί του. Ο Αλέξανδρος τον βλέπει σαν δεύτερο πατέρα του και πάντα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του. Είναι ένας αθλητής που δουλεύει σκληρά στην προπόνηση.

Στον τελικό της ελληνορωμαϊκής πάλης, στην κατηγορία των 130 κιλών, ο  Έλληνας αθλητής νίκησε τον Ρώσο Evgeny Zheltukhin με 4-1, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Στα ημιτελικά είχε αποκλείσει με 1-0 τον Τούρκο Cemil Simsek Oguzhan, μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό.

Ο προπονητής του Παπαδάτου, Νίκος Αποστόλου, έγραψε για τη σπουδαία στιγμή για τον αθλητή και τον ελληνικό αθλητισμό:

«Η ελληνική σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος κέρδισε τον Ρώσο πρωταθλητή και είναι χρυσός Ολυμπιονίκης. Οι κόποι και ο αγώνας μας δικαιώνονται. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται και αυτοί σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους αυτούς που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, που μας αγαπάνε και μας σέβονται».

ΠΗΓΗ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]