Ανεβάζεις τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου; Διατρέχεις μεγάλο κίνδυνο!

Τρομακτικές οι συνέπειες από μια σύγκρουση
Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας
Καρέ καρέ η διάσωση λουόμενων από ναυαγοσώστες στη Λεμεσό (Βίντεο)
Ίσως να επιδιώκεις ένα άνετο ταξίδι με το αυτοκίνητο, ειδικά σε μια μεγάλη διαδρομή, γι' αυτό ανεβάζεις τα πόδια σου ψηλά, στο ταμπλό. Αυτή η αθώα κίνηση, όμως, κρύβει σοβαρούς κινδύνους πρώτα για εσένα, αλλά και για τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Κυριακή Παπαδάμου, «σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση και με την ενεργοποίηση του αερόσακου η πίεση που θα δεχτούν τα πόδια είναι τόσο μεγάλη που θα προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρές και πολλές φορές μόνιμες ζημιές. Είναι πολλά τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν δυστυχώς το πιο πάνω συμπέρασμα.

Εκτός από την ασφάλεια του ιδίου του ατόμου, πιθανόν με τη στάση του αυτή να εμποδίζει τον οδηγό να έχει την σωστή ορατότητα για να χειριστεί κάποιο επερχόμενο κίνδυνο ή ακόμα και να οδηγήσει σωστά το όχημα. Επίσης, σε μια επικίνδυνη κατάσταση και όταν το άτομο προσπαθήσει να μετακινήσει γρήγορα τα πόδια του να κτυπήσει τον οδηγό με αποτέλεσμα την πιθανή απώλεια ελέγχου του οχήματος σε μια κρίσιμη κατάσταση».
πηγη οffsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]