Σοκάρουν τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε παιδικά καθίσματα

Η χρήση του παιδικού καθίσματος είναι υποχρεωτική διά νόμου σε όλη την Ευρώπη. Τα παιδιά πρέπει πάντοτε να ταξιδεύουν σε εγκεκριμένου τύπου παιδικά καθίσματα, έστω κι αν η απόσταση που θα διανυθεί είναι μικρή.

Σύμφωνα με έρευνες, στην Ευρώπη, δύο παιδιά κάτω του ενός έτους τραυματίζονται θανάσιμα, είτε λόγω έλλειψης του συστήματος πρόσδεσης του παιδιού είτε λόγω λανθασμένης χρήσης του. Η σωστή επιλογή και χρήση του παιδικού καθίσματος καθώς και των ζωνών ασφαλείας μειώνουν σημαντικά τους τραυματισμούς σε περίπτωση τροχαίου.

Δυστυχώς, στην αγορά κυκλοφορούν καθίσματα που όχι μόνο δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά είναι επικίνδυνα για τα παιδιά. Στις πρόσφατες δοκιμές που πραγματοποίησε η γερμανική λέσχη ADAC σε συνεργασία με τον οργανισμό προστασίας καταναλωτών Stiftung Warentest, δύο τύποι καθισμάτων απέτυχαν πλήρως να προστατεύσουν τα παιδιά.

Πρόκειται για το καθισματάκι τύπου Optia της γερμανικής Recaro που φέρει σύστημα πρόσδεσης Smart Click Base και το Grand Car Seat της γαλλικής Jane. Τα δύο αυτά μοντέλα απογοήτευσαν πλήρως στα crash test, με τα αποτελέσματα να σοκάρουν.

Στη δοκιμή πρόσκρουσης με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα, το κάθισμα της Recaro αποκολλήθηκε και έφυγε μαζί με το παιδί από τη θέση του! Αντίθετα, στο προϊόν της Jane έσπασαν οι σύνδεσμοι από το isofix.

ADAC και Stiftung Warentest χαρακτήρισαν τα συγκεκριμένα καθισματάκια επικίνδυνα, με την Jane να προχωρά άμεσα στη διακοπή πώλησης του Grand Car Seat. Όσο για τη Recaro, προχωρά σε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει και στη συνέχεια θα προβεί σε ανακοινώσεις.
via:car.com.cy

Sources: 
Zougla, Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]