Θ. Παφίλης: Ηχηρό μήνυμα από τα Γιάννενα ενάντια στο ιμπεριαλιστικό αιματοκύλισμα των Βαλκανίων (ΦΩΤΟ)

Πλήθος νέων παρακολούθησαν την εκδήλωση - συζήτηση στην κεντρική σκηνή του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου για τα 18 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Την ομιλία έκανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στην ομιλία τονίστηκε τόσο η βαρβαρότητα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών που επί 78 ημέρες σκότωναν ανθρώπους και ρήμαζαν υποδομές, φωτίστηκαν οι αιτίες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά και η δυναμική στάση του κινήματος που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές έβαλε εμπόδια στο έγκλημα.

Επίσης, η ομιλία με αφορμή τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία εστίασε στις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου που σήμερα είναι παρόν στη γειτονιά μας, εξαιτίας της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με την εμπλοκή και του ελληνικού λαού σε μεγάλους κινδύνους και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αξιοποιώντας και ιστορικά στοιχεία ο Θανάσης Παφίλης είπε χαρακτηριστικά ότι το ΝΑΤΟ αποδείχθηκε διαχρονικά ο ένοπλος δολοφονικός φρουρός των συμφερόντων των μονοπωλίων με πληθώρα καταστροφικών επεμβάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επισημάνθηκε ότι αντίπαλος δέος στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς των μονοπωλίων, όπως είναι και η ΕΕ, είναι η δυναμική ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος και η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Με στόχο την ανατροπή, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας που θα βάλει τέρμα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά τους πολέμους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θ. Παφίλης χαιρέτησε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα από τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας, αναφέροντας ότι αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα.

Πλούσια συζήτηση

Μετά την ομιλία ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση. Απασχόλησαν ζητήματα, όπως η πρωτοπόρα παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε χώρους νεολαίας που είτε κυριαρχεί άγνοια, είτε ο φόβος για τις σύνθετες εξελίξεις.

Συζητήθηκε η στάση των άλλων κομμάτων την περίοδο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, η στάση για παράδειγμα των οπορτουνιστικών δυνάμεων που έδωσαν άλλοθι στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς. Δεν έλειψαν αναφορές και στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, στην Αλβανία και στις σχέσεις που αναπτύσσει η αστική της τάξη με την Τουρκία και την κυβέρνηση Ερντογάν.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]