ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες εχθές, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας,ν για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Θ/Γ “CARELESS”σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, εκ των οποίων ο Κυβερνήτης τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης ν. Κέρκυρας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΝΑΤΑΣΑ” Λ.Κ. 4710 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” και ιδιώτης δύτης.  Από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν δύο (02) άνδρες και δύο (02) γυναίκες, καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε τη διακομιδή του στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης.
Το “CARELESS” αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” στη Μαρίνα Γουβίων ν. Κέρκυρας όπου κατέπλευσε ασφαλώς.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας  από τον παρακολοθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]