ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων για τις κινητοποιήσεις των πυροσβεστών (φωτό - βίντεο).

Χρ. Δούβλης , μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ν. Ιωαννίνων.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί τα προβλήματα των πυροσβεστών γεννιούνται από την ίδια μήτρα που γεννιούνται και τα υπόλοιπα προβλήματα της Εργατικής Τάξης. Γεννιούνται από το κυνήγι του κέρδους σε βάρος ανθρώπινων ζωών, από τον τρόπο δηλαδή που λειτουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε. Αυτή είναι η αιτία που καίγονται τα δάση μας και κινδυνεύουν ζωές, αυτή είναι η αιτία που δεν έχουμε υγεία και πρόνοια, που δεν έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά τσακίζει η ανεργία.

Αρωγός σε αυτή την κατάσταση είναι και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, που αφήνουν απροστάτευτα όχι μόνο τα δάση και τις λαϊκές περιουσίες αλλά και τους πυροσβέστες, με τον απαρχαιωμένο στόλο, τα ελλειπή εναέρια μέσα και τις εγκληματικές ελλείψεις σε σχέση με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Είναι ευθύνη και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν χιλιάδες ελλείψεις προσωπικού καμία κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις των 5ετούς θητείας και των υπολοίπων συμβασιούχων, καμία δεν προχώρησε σε προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού.

Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων οι οποίοι γυρνώντας την πλάτη στις πλειοψηφίες που τους θέλουν απαθείς δέκτες των αρνητικών εξελίξεων, βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν λύσεις για την προστασία των δασών και της λαϊκής περιούσιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]