Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη στην Ημερίδα Διαλόγου & Προτάσεων στη Ζίτσα

Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη στην Ημερίδα Διαλόγου & Προτάσεων για την ανάπτυξη του Δήμου Ζίτσας από το ΜΕΚΔΕ

Ημερίδα Διαλόγου & Προτάσεων για την ανάπτυξη του Δήμου Ζίτσας διοργάνωσαν το προηγούμενο Σάββατο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζίτσας. Η συζήτηση έλαβε μέρος στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στα πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον & Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» που υλοποιείται τα τελευταία εννέα χρόνια σε Δήμους της Ηπείρου. Τις πολύωρες εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Α. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Α. Παπασπύρου, ο Επιτελάρχης της 8ης Μεραρχίας, κ. Μ. Σωσώνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζίτσας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και δεκάδες κόσμου.
Τις εργασίες άνοιξε ο καθηγητής του ΕΜΠ, Δημήτρης Καλιαμπάκος, ο οποίος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την ταυτότητα του Δήμου Ζίτσας και αναφέρθηκε στους στόχους του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον & Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών. Ο Δήμαρχος, κ. Μ. Πλιάκος ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Ι. Γκόλια, τον Καθηγητή Δ. Καλιαμπάκο και τη Δ/ντρια του Δ.Π.Μ.Σ., Αν. Καθηγήτρια Ε. Δημοπούλου για την ευαισθησία και το όραμά τους σχετικά με τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο που προσφέρει στην κοινωνία και αποτελεί προωθητική δύναμη γι’ αυτήν και τόνισε τη σημασία που έχουν για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη η εξωστρέφεια, οι συνέργειες, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.
Στους στόχους του μεταπτυχιακού προγράμματος αναφέρθηκε η Δ/ντρια του Δ.Π.Μ.Σ., κ. Ε. Δημοπούλου επισημαίνοντας ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου Ζίτσας είναι μια πρόκληση για τους φοιτητές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για την αξιοποίηση των εργασιών και των προτάσεων, ως πηγή έμπνευσης και δράσης για την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς.
Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη,
υπογραμμίζοντας αρχικά τη μεγάλη συνεισφορά του ΕΜΠ στην επιστημονική, τεχνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά - ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας. Στη συνέχεια ανέφερε πως πρωτοβουλίες σαν κι αυτή έχουν μεγάλη αξία, θέτοντας στο επίκεντρο την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ειδικά στην περίπτωση της ορεινής Ελλάδας, η οποία έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα. Κλείνοντας, τόνισε ότι το μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει σημαντικά συνεισφορά, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, να προσεγγίσουν από όλες τις πλευρές, να βιώσουν στην πράξη τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και να μπορέσουν, κατ’ επέκταση, να καταλήξουν σε συμπεράσματα και σε προτάσεις επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του τόπου και των κατοίκων του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]