Πολιτιστικό διήμερο 4 και 5 Αυγούστου 2017, στο γιοφύρι της Πλάκας!

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών. Πολιτιστικό διήμερο 4 και 5 Αυγούστου 2017, στο γιοφύρι της Πλάκας, για τα 100 χρόνια της Ομοσπονδίας και για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριου της Πλάκας.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, θα πραγματοποιήσει δύο μουσικές βραδιές, στις 4 και 5 Αυγούστου 2017, στην Γέφυρα της Πλάκας, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας και για να εκφράσει προς την Πολιτεία το αίτημα των συμπατριωτών μας, για την έγκαιρη αναστήλωση του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας.
Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, με αναφορά στους απόδημους Τζουμερκιώτες και στο ρόλο που διαδραμάτισαν για τον τόπο μας. Η βραδιά θα συνεχίσει με την Ηπειρώτικη παράδοση, με μια συναυλία φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του Ηπειρώτικου κλαρίνου και την τέχνη τους. Παρόντες σχεδόν το σύνολο των σπουδαιότερων μουσικών της Ηπείρου, από κοινού θα συμπράξουν και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις σχολές του οργάνου. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δημήτρης Υφαντής, ένας Ηπειρώτης τραγουδοποιός, ο οποίος προσεγγίζει και επικοινωνεί την παραδοσιακή μουσική μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο αγγίζοντας και τις νέες γενιές. Θα ακολουθήσουν οι σπουδαίοι του είδους Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιώργος Κωτσίνης και μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, ο Σάββας Σιάτρας ο Γιάννης Παπακώστας και η Βασιλική Καρακώστα. Στο βιολί ο Κώστας Κωσταγιώργος, ο Θωμάς Κων/νου στο λαούτο και ο Κώστας Μερετάκης κρουστά. Θα ακουστούν τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια τραγούδια που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ξυπνούν τις θύμισες του καθενός μας. Συνδιοργανωτές της 1ης βραδιάς η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τη δεύτερη βραδιά, θα είναι μαζί μας, ο Μίλτος Πασχαλίδης με την ορχήστρα του, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του και πολύ αγαπητός στη νεολαία. Επίσης το ίδιο βράδυ θα ακούσουμε τραγούδια και από έναν νέο τραγουδοποιό το συμπατριώτη μας τον Θανάση Σκαργιώτη από το Μονολίθι.
Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους Τζουμερκιώτες και όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων έτσι ώστε να κρατήσουμε σε εγρήγορση το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών για την επίσπευση των εργασιών της αναστήλωσης του ιστορικού μας Γεφυριού.
Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Πρώτο Πρόγραμμα , ΕΡΤ Ιωαννίνων και ΕΡΤ Λάρισας.
Χογηγοί εκδηλώσεων: «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ»
«Πτηνοτροφικός Συν/σμός ΠΙΝΔΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]