[Ελλάδα] Εξάρθρωση (2) συμμοριών που διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης

Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών

της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε

στην
εξάρθρωση (2) συμμοριών που ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν συνολικά (10) μέλη συμμορίας

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης,

που υπερβαίνουν τα (6,5) κιλά

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση δύο (2) συμμοριών που ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα :

v συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (12-07-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους, του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πέντε (5) ημεδαποί – μέλη συμμορίας ηλικίας 48, 24, 18, 18 και 26 ετών (3 γυναίκες – 2 άντρες αντίστοιχα).

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος έτερου μέλους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Συμμορίας, για παράβαση του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβαση του Νόμου Περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχείρησης εντοπίστηκαν τα μέλη της συμμορίας, ενώ έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες τους στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(10) δέματα και (1) μικροδέμα ηρωίνης συνολικού βάρους (5) κιλών και (414,9) γραμμαρίων ,
(15) γραμμάρια κάνναβης,
(1) πιστόλι,
(109) φυσίγγια,
(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
(1) μεταλλικός τρίφτης,
χρηματικό ποσό των (295) ευρώ,
(8) κινητά τηλέφωνα,
(22) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και (2) κάρτες sim ,
(1) λειτουργικό σύστημα βιντεοεπιτήρησης που κατέγραφε περιμετρικά εξωτερικό χώρο οικίας,
(2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
v Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, (6) ημεδαπούς ηλικίας 44, 44, 63, 44, 47 και 52 ετών (3 άνδρες – 3 γυναίκες αντίστοιχα), εκ των οποίων οι (5) αποτελούν μέλη συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της Συμμορίας και παράβασης του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (12-07-2017), σε παράπλευρη οδό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Εδέσσης, κατελήφθησαν τα μέλη της συμμορίας να πραγματοποιούν συναλλαγή με τον 63χρονο και ακολούθησε έρευνα κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

επιμελώς κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν τα πέντε (5) μέλη της συμμορίας, τέσσερα (4) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (276) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (25) ευρώ,
από την κατοχή των μελών της συμμορίας, το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, (6) κινητά τηλέφωνα και (1) κάρτα sim , που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και (22) ναρκωτικά δισκία ,
από την κατοχή του 63χρονου, (1) δέμα ηρωίνης βάρους (153) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και (1) κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]