26ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην κατασκήνωση και στα Ιωάννινα!

 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα ενώνουν τις φωνές τους στέλνοντας μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουν μοναδικό συμφέρον να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση. Χιλιάδες νέοι απ' όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Κατασκηνώνουν στα Γιάννενα, στο πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούλη, συζητούν, διαδηλώνουν, διασκεδάζουν, μοιράζονται όμορφες στιγμές συντροφικότητας. Έρχονται σε επαφή και τιμούν την Ιστορία της ηρωικής ΟΚΝΕ, που φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυσή της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Ιούλη

17.00: 'Εναρξη αθλητικών τουρνουά, μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5x5.

17.30: Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (πρώτο γκρουπ ομάδων).

18.00: Στον πολυχώρο εκδηλώσεων του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής»«Η συμμετοχή των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946-1949», από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30: Συζήτηση - εκδήλωση με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

21.00: Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση της ΟΚΝΕ πλαισιωμένο με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.

21.50: Αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου από τον Σύλλογο Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

22.15: Συναυλία με τους SOBER on tuxedos.

23.30: Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Σάββατο 8 Ιούλη

10.00 - 13.00: Επίσκεψη στο Καλπάκι στο χώρο όπου βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.

11.00: Επίσκεψη (από άλλο τμήμα κατασκηνωτών) στη Λυκόραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

17.00: Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων.

19.00: Πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων.

20.00: Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30: Συναυλία με τους «The Mamalss» στην κατασκήνωση.

22.30: Ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

23.45: Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Έργα της μουσικής».

Κυριακή 9 Ιούλη

10.00: Τελικοί αθλητικών τουρνουά.

10.00: Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (δεύτερο γκρουπ ομάδων).

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει έκθεση για την ΟΚΝΕ όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών κ.ά. Ακόμα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Και φέτος, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, η ΚΝΕ θα φιλοξενήσει παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ομάδες σε δική τους κατασκήνωση, για την οποία προετοιμάζονται πολύμορφες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: Εκδρομές και επισκέψεις, αθλητικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)
Τι πρέπει να φροντίσουν οι συμμετέχοντες κατασκηνωτές

Οι κατασκηνωτές του Διημέρου θα πρέπει να έχουν μαζί τους σκηνή και υπνόσακο, μέσα για την ατομική προστασία από τη βροχή (αδιάβροχα, ομπρέλες, καθώς είναι συνηθισμένο στα Γιάννενα ακόμα και το καλοκαίρι να βρέχει), ζεστά ρούχα, φούτερ, ελαφριά μπουφάν, κλειστά παπούτσια κ.λπ., καθώς η θερμοκρασία το βράδυ στην περιοχή μπορεί να κυμαίνεται από 10 έως 15 βαθμούς, αλλά και βαμβακερά μπλουζάκια, αρκετά ζευγάρια κάλτσες, αντηλιακό, καπέλο και, φυσικά, είδη ατομικής υγιεινής.

Αντίστοιχα, όσοι συμμετάσχουν στην κατασκήνωση των πιο μικρών ηλικιών θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους: Υπνόσακο, σεντόνι, φακό, αθλητικά παπούτσια, καπέλο, ελαφριά/ανοιχτόχρωμα ρούχα για τη μέρα, ζακέτα για το βράδυ, αντηλιακό, αντικουνουπικό, είδη προσωπικής υγιεινής (πετσέτα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν), λίγα χρήματα και αν κάποιος ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή να έχει τα φάρμακά του. Ιδιαίτερα γι' αυτές τις ηλικίες, συνιστάται να μη φέρουν μαζί τους ηλεκτρονικά παιχνίδια και τάμπλετ.

Οπως έχει αποδείξει η ΚΝΕ, τόσο σε προηγούμενα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα όσο και στα Φεστιβάλ της και σε άλλες δραστηριότητες, μπορεί να φέρνει σε πέρας τέτοιες διοργανώσεις υποδειγματικά, σεβόμενη πλήρως το χώρο όπου διεξάγονται και τη φυσική ομορφιά του και παραδίδοντας το χώρο σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι τον βρήκε. Ετσι και φέτος, που η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί σε ένα όμορφο πάρκο με πυκνή βλάστηση, θα έχουν παρθεί προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας, ωστόσο γίνεται κατανοητό ότι και οι κατασκηνωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης, θα υπάρχουν από την Οργάνωση συνεργεία καθαρισμού, αλλά αντίστοιχη μέριμνα για την καθαριότητα του χώρου θα πρέπει να υπάρχει και από τους κατασκηνωτές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]