Γιάννης Καραγιάννης: Τροποποιήσεις του ΠΑΑ 2014-2020 που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή στην Ήπειρο

Εγκρίθηκε, στις 28 Ιουνίου 2017, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η 1η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΕ 808/2014, βάσει του οποίου κάθε κράτος-μέλος μπορεί να προβεί ετησίως σε μια συνδυαστική πρόταση τροποποίησης του ΠΑΑ.

Η τροποποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση εταίρων της αγροτικής ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των μέτρων/δράσεων, τα οποία πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του 2017.

Οι σημαντικότερες τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής:
·         Αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας από 75% σε 85% της ενωσιακής συνδρομής.

·         Δυνατότητα χορήγησης στους δικαιούχους προκαταβολής έως 50% της δημόσιας ενίσχυσης που συνδέεται με την επένδυση, σε ορισμένα μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020 στα οποία δεν δινόταν η δυνατότητα από το εγκεκριμένο πρόγραμμα.

·         Εισαγωγή νέας δράσης Μ10.1.11, που αφορά στη βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης βοσκήσιμων γαιών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο ερημοποίησης λόγω διάβρωσης.

·         Διεύρυνση των επιλέξιμων καλλιεργειών για το μέτρο Μ11 "Βιολογική Γεωργία".

·         Ευρύτερος  ορισμός βοσκοτόπου από αυτόν του πυλώνα Ι για το μέτρο Μ10, σχετικά με τις ενισχύσεις για τη γεωργία, το περιβάλλον και το κλίμα.

·         Βελτίωση της δράσης Μ1.1.1 σχετικά με την κατάρτιση από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ νέων γεωργών και δικαιούχων της δράσης Μ6.3 για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]