Ερώτηση ΚΚΕ Για Την Πληρωμή Δεδουλευμένων Αργιών Και Νυχτερινών Του 2013-2014 Στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.

Θέμα: Πληρωμή δεδουλευμένων αργιών και νυχτερινών του 2013-2014 στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων.

Το 2013 και 2014 στο Γενικό Νοσοκομείο « Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, αλλά και σε μια σειρά άλλα νοσοκομεία πανελλαδικά, έγιναν από τις διοικήσεις των νοσοκομείων οριζόντιες περικοπές σε ότι αφορά την πληρωμή πραγματοποιηθέντων αργιών και νυχτερινών του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και παρασκευαστών, τεχνικού και άλλου προσωπικού.
 Οι ώρες αυτές παρότι είχαν προεγκριθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου, περικόπηκαν με βάση την πολιτική των κλειστών προϋπολογισμών, που υλοποιείται στα δημόσια νοσοκομεία. Δηλαδή, τη διαμόρφωση των προϋπολογισμών όχι με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου και των ασθενών, αλλά τους δημοσιονομικούς στόχους των κυβερνήσεων, που στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
Σε όλο το διάστημα που ακολούθησε και με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν κινητο-ποιήσεις που περιλάμβαναν το αίτημα για την πληρωμή των δουλευμένων. Κάτω από αυτή την πίεση ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία το Δεκέμβριο του 2016 Ν. 4445/ 236 Α /19-12-2016 άρθρο 74 παρ 12 που προέβλεπε την εξόφληση των δεδουλευμένων των ετών 2013-14-15 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Ακολούθησε η εκκαθάριση από την οικονομική υπηρεσία του νοσοκομείου, σταλθήκαν τα εντάλματα πληρωμής στον επίτροπο, ο όποιος αρνήθηκε να τα υπογράψει λόγο παρέλευσης της διετίας. Αυτό συνέβη στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων ενώ τα αντίστοιχα δεδουλευμένα στο ΠΓΝ Ιωαννίνων πληρώθηκαν.
Στους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς, τις απαράδεκτες καθυστερήσεις χρόνων για τα δεδουλευμένα και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, προστίθεται και ο εμπαιγμός των εργαζομένων, σχετικά με τις αποφάσεις για την πληρωμή των νυχτερινών και αργιών και την υλοποίησή τους από τους υπευθύνους.
Η κατάσταση αυτή αποτελεί συνέπεια της συνέχισης της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Της πολιτικής που με διάφορα μέσα και τρόπους επιδιώκει να γίνονται όλο και πιο φθηνοί για το κράτος οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι ασθενείς να γίνονται πελάτες των δημόσιων νοσοκομείων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να πληρωθούν οι αργίες και τα νυχτερινά του προσωπικού στο σύνολο τους και αυτά να πληρώνονται έγκαιρα.


Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης
Γιώργος Λαμπρούλης
Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]