ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΕΛΛAΔΑ]ΚΩΣ: 2 νεκροί και πολλοί τραυματίες απο τον σεισμό των 6,4 R

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέγθους  6,4 R ,σημειώθηκε  στις 01.31 τα ξημερώματα στην Κω ,αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς απο κατάρρευση τοίχου και περισσότερους απο 100 τραυματίες.
Μιλώντας στην τηλέοραση του ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είπε πως    οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ,βρίσκονταν στο νησί για διακοπές και πρόκειται για   έναν 39χρονο Τουρικής καταγωγής και έναν 27χρονο Σουηδό .
Οι περισσότερες ζημιές έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στην παλιά πόλη   .
Οπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ ,στη νησί έφτασε κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα,ενώ έφτασαν και ελικόπτερα Super Puma και Σινούκ για τη μεταφορά τραυματιών στη Ρόδο.

Το λιμάνι της Κω έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η προσέγγιση πλοίων,ενώ  το αεροδρόμιο του νησιού είναι λειτουργικό ,όπως δήλωσε στην τηλέοραση του ΣΚΑΙ ,ο κ.Σαντορινιός.


 Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές ,με την δόνηση να γίνεται αισθητή στην γειτονική χώρα ,ενώ  προκλήθηκε  και τσουνάμι ΄΄υψους 70 εκατοστών .
"Ο σεισμός αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Λέσβου " δήλωσε  στον ΣΚΑΙ ο Διεθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ,Ακης Τσελέντης ,ενώ υπογράμμισε πως η μετασεισμική ακολουθία στο νησί είναι απολύτως φυσιολογική .
Εκτίμησε ότι ο σεισμός των 6,4 R ήταν ο κύριος ,σημειώνοντας πως η μετασεισμική ακολουθία  αναμένεται να είναι πλούσια και γι΄αυτό απαιτείται ιδιάιτερη προσοχή .

ΚΩΣ ΛΙΜΑΝΙ πηγη βίντεο Enikos_gr


[με πληροφορίες απο kosnews24.gr,skai.gr//φωτο kosnews.gr// aegeanews.gr& FB//βίντεο enikos.gr ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]