Τιμήθηκαν οι 152 νεκροί της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας

Τιμήθηκαν οι 152 νεκροί της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας

Τους 152 νεκρούς της μαρτυρικής Μουσιωτίτσας, θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, τίμησε και φέτος ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τους φορείς της.
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το προσκλητήριο νεκρών, όταν από νέους του χωριού αναγνώστηκε ο κατάλογος των θυμάτων. Ένας κατάλογος που περιλαμβάνει βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους. Όσους θυσιάστηκαν στις 25 Ιουλίου του 1943 και με την θυσία τους πέρασαν στην αιωνιότητα.
"Έχουμε υποχρέωση στα δεκάδες θύματα, στα χωριά που λεηλατήθηκαν, σε κείνους που έγιναν ολοκαύτωμα, να μην ξεχνούμε αφενός και να διεκδικούμε αφετέρου" τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος, μετέχοντας στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, ενώνει την φωνή του με δεκάδες άλλους σε ολόκληρη την χώρα, ώστε να κρατά ζωντανό το θέμα των αποζημιώσεων και να απαιτεί δικαιοσύνη.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων.
Μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας κ. Ανδριόπουλος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Κ. Σκούπρας, ο ευρωβουλευτής Επαμεινώνδας Μαριάς, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]