ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τον 13ο διάπλου του Αμβρακικού, την Κυριακή 30 Ιουλίου

Με μήνυμα: «Κανένας οικισμός, κοινότητα, Δήμος γύρω από τον Αμβρακικό χωρίς βιολογικό καθαρισμό»
Πρωτάθλημα Beach soccer και beach party το Σάββατο 29 Ιουλίου

«Να μην υπάρξει κανένας οικισμός, κοινότητα, Δήμος γύρω από τον Αμβρακικό χωρίς βιολογικό καθαρισμό», είναι το μήνυμα που επιθυμούν να διατρανώσουν για τον σπανιότερο υγροβιότοπο της Δυτικής Ευρώπης όλοι οι αθλητές που θα μετέχουν στην 13η διοργάνωση του «Διάπλου του Αμβρακικού Κόλπου».
Η ανάδειξη της περιοχής όπως όμως και κυρίαρχα η προστασία της ήταν από τα βασικά ζητούμενα και των εμπνευστών της διοργάνωσης, όταν πριν από 13 χρόνια αποφάσισαν τη διοργάνωση μίας αθλητικής εκδήλωσης.

XARAKLIAS KOSTAS GRAFEIO 2017 IOYLIOSΣύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, υπεύθυνο Πολιτισμού, Κώστα Χαρακλιά, και τον Θεόδωρο Σαλαμούρα τον έναν εκ των δυο εμπνευστών του Διάπλου (ο δεύτερος είναι ο κ. Γιώργος Τσαφούλης), που χθες, Παρασκευή 21 Ιουλίου, παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου για το γεγονός: «η διοργάνωση αγκαλιάστηκε και εξακολουθεί να προσελκύει τη συμμετοχή και την υποστήριξη αθλητών αλλά και ψαράδων που εξασφαλίζουν την υλοποίηση κάθε χρόνο, συνοδεύοντας τους αθλητές με τα σκάφη τους».
Στα διαδικαστικά της διοργάνωσης κατά κύριο λόγο στάθηκε ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι «Το μήνυμα σώστε τον Αμβρακικό με το οποίο ξεκίνησε δεν αλλάζει και τόσο ο δήμος Αρταίων όσο και οι κεντρικές κυβερνήσεις διαχρονικά προσπαθούν στην ίδια κατεύθυνση που θέτει το μήνυμα».
Ο κ. Χαρακλιάς ανακοίνωσε ότι έως τις 25 του μήνα ολοκληρώνεται η διαδικασία συμμετοχών ως προς το αθλητικό μέρος της κολύμβησης και πέρα από αυτό η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει μίνι πρωτάθλημα Beach soccer, δηλαδή ποδόσφαιρο στην άμμο, με το οποίο θα ξεκινήσουμε το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου και θα συνεχίσουμε με ένα beach party για τους αθλητές, ενώ την επομένη θα πραγματοποιηθούν τα αθλήματα του νερού και θα διοργανωθεί ο διάπλους».
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι φέτος συμμετέχουν και κολυμβητικοί Σύλλογοι και στο διάστημα που θα εκτυλίσσεται ο διάπλους θα γίνουν διάφορες επιδείξεις κολύμβησης και ίσως να υπάρχει τελικά και επίδειξη water polo από ομάδα στο χώρο. Η πρόσκληση συμμετοχής αφορά σε όλες τις ηλικίες αρκεί να έχουν υπογράψει τη σχετική δήλωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να πραγματοποιήσουν τον αγώνα ενώ την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί ήδη 24 συμμετοχές και για κάθε μια από αυτές υπάρχουν εθελοντές αλιείς οι οποίοι θα συνοδεύουν με τη βάρκα τους τον κάθε αθλητή. Ο κ. Χαρακλιάς ευχαρίστησε δημόσια καθένα ξεχωριστά που συμβάλει διότι όπως τόνισε βασική προϋπόθεση για την διοργάνωση αυτή είναι η τήρηση των κανόνων ασφαλείας που είναι συνοδευτικές βάρκες, γιατρός, συνοδοί αθλητών που θα μπουν στις βάρκες και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

SALAMOYRAS THEODOROS GIA DIAPLOY AMBRAKIKOY-Ο Θεόδωρος Σαλαμούρας, υπογράμμισε σχετικά με τον διάπλου του Αμβρακικού: «Αφορμή για τη διοργάνωση του διάπλου ήταν η αγάπη για τον αθλητισμό, για τον Αμβρακικό, για το περιβάλλον για τον τόπο μας. για έναν Αμβρακικό ο οποίος για χιλιάδες χρόνια σε όσους κατοικούν γύρω από αυτόν και μέσα σε αυτόν-διότι η Κορωνησία βρίσκεται μέσα στον Αμβρακικό- όσα μπορεί να δώσει ο πλανήτης γη στην άνθρωπο. Οπότε οφείλουμε να σεβόμαστε αυτούς που μας δίνουν και να ανταποδίδουμε, και άρα οφείλουμε με ευαισθησία να προσέχουμε το περιβάλλον και να ευαισθητοποιούμε τους συνανθρώπους μας για να διαφυλάττουμε το περιβάλλον που μας περιβάλει και να το αποδώσουμε και στις επόμενες γενιές».
Ο κ. Σαλαμούρας υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί αθλητές που υποστήριξαν την διοργάνωση και ανάμεσά τους η Αρτινής καταγωγής Ελίνα Μάνθα που με τη συμμετοχή της κάθε χρόνο περνά πολλά μηνύματα μέσα από την αξία που δίνει ως καταξιωμένη αθλήτρια με τη συμμετοχή της, προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο έχουμε νέες συμμετοχές ανθρώπων που έχουν δώσει τη ζωή τους σε τέτοιες διοργανώσεις και φέτος επίσης υπάρχουν πολλές συμμετοχές και από άλλες περιοχές της Ελλάδας». Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι «Δεν έχει γίνει ακόμη θεσμός τείνει να γίνει όμως και από τη στιγμή που θα μπει σε ένα καλαντάρι αθλητικό και θα διοργανώνεται από νωρίς ώστε να έχουμε ονόματα και από το Διεθνή στίβο θα γίνει θεσμός. Είναι πανεύκολο διότι παρέχουμε τα πάντα. Προσφέρουμε ένα στίβο ανοιχτής θάλασσας 11 χιλιομέτρων που θα τον ήθελαν για προπόνηση αθλητές απ’ όλο τον κόσμο όχι μόνο τους θερινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες, και που στοχεύουν είτε σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα είτε σε Ολυμπιακούς αγώνες. Κι όχι μόνο για την κολύμβηση αλλά και για την κωπηλασία, την ιστιοσανίδα κλπ».
\ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]