Μ.Τζούφη:Ένταξη των παιδιών μεταναστατών στο εκπαιδευτικό σύστημα[video]

Τοποθέτηση στη συνεδρίαση για τη δράση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων

Οι πρόσφατες δράσεις του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (European Institute for Gender Equality) σε κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κυρία Φωτεινή Κούβελα, καθώς και η Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων, αποτελούμενη από την κυρία Therese Murphy (Επικεφαλής της Οργανικής Μονάδας των Εξωτερικών Δράσεων του E.I.G.E.) και τον κ. Maurizio Mosca (Εξειδικευμένο Στέλεχος του E.I.G.E.). Επίσης, στη συνεδρίαση παρέστη η κυρία Βασιλική Σαΐνη, στέλεχος του Τμήματος Υλοποίησης και Παρακολούθησης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. - Μέλος του Φόρουμ Εμπειρογνωμόνων του E.I.G.E..

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και μέλος της Επιτροπής, έκανε λόγο αρχικά για τη σημασία και το έργο του Ινστιτούτου, θέτοντας στο επίκεντρο το καίριο ζήτημα της πρόσβασης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα, υπογραμμίζοντας πως η παιδική ηλικία είναι προνομιακή για την ενσωμάτωση και την πρόοδο. Η κυρία Murphy, εκ μέρους του Ινστιτούτου, ανέφερε πως έχει ήδη σχεδιαστεί σχετική μελέτη παρακολούθησης, όπου και θα αξιοποιηθεί η εμπειρία που αποκτήθηκε από αντίστοιχες δράσεις σε Σουηδία και Γερμανία.

Επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρθηκε στην υγεία των γυναικών το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας και κάλεσε τον κύριο Mosca, να παραθέσει σχετικά στοιχεία. Το εξειδικευμένο στέλεχος του E.I.G.E. με τη σειρά του, τόνισε πως η υγεία βάσει του δείκτη είναι ο τομέας, όπου η Ελλάδα υπερβαίνει το μέσο όρο των χωρών της Ένωσης, όσον αφορά δηλαδή την κατάσταση υγείας ανδρών και γυναικών. Ωστόσο, ζήτημα προς βελτίωση αποτελεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]