Αρτα:To THE KIO FEST Γίνεται Θεσμός!

To THE KIO FEST γίνεται θεσμός!
Με την τρίτη κατά σειρά ετήσια παρουσία του, το THE KIO FEST, VOL. 3 σηματοδοτεί έναν θεσμό που ήρθε για να μείνει. Ξεκ
ινώντας ως μαθητικό μουσικό φεστιβάλ το 2015, το THE KIO FEST γιγαντώθηκε σταδιακά ώστε να παγιωθεί σε ένα σταθερό και ολοένα και πιο υποσχόμενο χρόνο με το χρόνο συναυλιακό event για την πόλη της Άρτας.
Λίγες μέρες έμειναν λοιπόν για το Σάββατο 1η Ιουλίου οπότε θ’ ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του θερινού κινηματογράφου Ορφέα για να φιλοξενήσουν το τρίτο THE KIO FEST. Στη σκηνή του φεστιβάλ φέτος θα εμφανιστούν οι:

Despite Everything
Breath After Coma
2 Headed Dogs
Jezies
Sock & Shit

- Οι πόρτες ανοίγουν για το κοινό στις 8 μμ.
- Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ


Σύντομα βιογραφικά των σχημάτων που θα εμφανιστούν:

DESPITE EVERYTHING
Τέσσερα άτομα από την Αθήνα, που μοιράζονται τη σκηνή, τα μικρόφωνα, τα φουσκωτά κρεβάτια αλλά και το ίδιο πάθος για τα μακρινά ταξίδια με αυτοκίνητο και το punk rock από το 2008.
Μετά το έντονο ντεμπούτο άλμπουμ τους “The Dawn Chorus” (το μάστερινγκ του οποίου έγινε στο Blasting Room) η μπάντα μόλις ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις για τον καινούριο της δίσκο με τίτλο “Trails”.
Τα τελευταία 5 χρόνια η μπάντα έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από EP και έχει κάνει περίπου 400 shows σε όλη την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά συμπεριλαμβανομένου δύο εμφανίσεων στο FEST στο Gainsville, στο Punk Rock Holiday στη Σλοβενία και σε πολλά άλλα clubs, καταλήψεις, υπόγεια, γκαράζ, μπαρ σε πόλεις σαν και τη δικιά σας...


Δισκογραφία
2009 - In Desperate Times - 7" (DE records)
2010 - With My Bear Hands - 7" (DE records)
2011 - split w/ inXsane - 10" (Jumpstart Records, No Reason Records, Not Shy of the DIY, Fond of Life, Moonlee Records)
2012 - split w/ UNFUN - 7" (ADD Records, Drunken Sailor Records, Hahaha Cool! Record)
2013 - The Dawn Chorus - 12" (DE records)
2014 - The Dawn Chorus - CD (No Reason Records, Playfalse, Hectic Society, Rebuild Collective, Say Cheese, Cats-Aye Records)

Website: www.despiteeverything.net



Οι BREATH AFTER COMA ξεκίνησαν την πορεία τους το 2013. Το alternative heavy rock τους έχει ξεκάθαρη επιρροή από τη 90s σκηνή της Αμερικής και όντας συνυφασμένο με φρεσκάδα στα φωνητικά τις μελωδίες και το χορευτικό groove που τους χαρακτηρίζει ως τη νέα ανερχόμενη δύναμη του ήχου τους, όπως έχει αναφερθεί και στον ελληνικό τύπο μετά την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης δουλειάς τους ‘’Leaders’’. Λόγω των έντονων live τους, το είδος τους έχει προσδιοριστεί ουκ ολίγες φορές ως‘’stadium rock’’.
Με το self-titled EP τους (2015) – ένα τραγούδι μέσα απ’ το οποίο χρησιμοποιήθηκε για το soundtrack της αθλητικής ταινίας ‘’Thunderstruck’’ αμερικανικής παραγωγής- να έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τον εγχώριο τύπο και όχι μόνο, οι Breath After Coma έχουν οργώσει την ελληνική επικράτεια για την προώθησή του στο πλευρό σημαντικών συγκροτημάτων συναφούς ήχου (βλ. 1000mods, Nightstalker, V.I.C, Black Rainbows κ.ά.) και έχουν ήδη εμφανιστεί σε φεστιβάλ ορόσημα για την ελληνική σκηνή (Ziria Festival, New Long Fest κ.ά).
Με την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου full length album τους ‘’Leaders’’ (2017), το οποίο έχει αποσπάσει άριστες κριτικές για την ηχητική και συνθετική του ωριμότητα, είναι έντονα φανερό ότι οι Breath After Coma βρίσκονται στο σημείο που έχουν αρχίσει να απασχολούν έντονα την εγχώρια rock σκηνή. 
Το καινούριο τους album μπορείτε να το ακούσετε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=A-Qi1Nx93N8

Οι 2 HEADED DOGS είναι ένα heavy rock τρίο από το Καναλάκι. Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2015 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album ένα χρόνο αργότερα. Παίζουν ένα μείγμα garage και stoner με «ψυχεδελικούς ήχους». Μετά τις εμφανίσεις τους σε τοπικά φεστιβάλ παίζοντας ως supporting act  για μπάντες όπως οι 1000 Mods, The Big Nose Attack, Beggars, V.I.C. κτλ είναι πλέον έτοιμοι να βγουν στο δρόμο για την πρώτη τους περιοδεία με σκοπό να προωθήσουν το ολοκαίνουριο 1ο επώνυμο album τους, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει ηχογραφήσεις για το 2ο δίσκο τους.
Το πρώτο τους album διατίθεται σε περιορισμένα αντίτυπα cd και μπορείτε να το ακούσετε εδώ: twoheadeddogs1.bandcamp.com/
Το δεύτερο album διατίθεται σε βινύλιο από τη Nasoni Records.
Οι 2 Headed Dogs είναι:
Κιθάρα / Φωνητικά : Γιώργος
Μπάσο: Αντώνης
Drums: Σπύρος


Οι JEZIES είναι punk rock μπάντα από τα Ιωάννινα. Ξεκίνησαν να παίζουν στις αρχές του 2015 και μετά από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album "Stories From The Bottle's Bottom".
Μπορείτε να ακούσετε εδώ το άλμπουμ τους:
https://jeziesgr.bandcamp.com/releases

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]