Ιωάννινα:Σχόλιο για το Its Kale Festival


Σχόλιο για το Its Kale Festival

Η δημοτική αρχή κάλεσε συνέντευξη τύπου για να διαφημίσει στους ανέργους της πόλης, τις συναυλίες που δεν θα παρα
κολουθήσουν φέτος εξαιτίας φυσικά των πανάκριβων εισιτηρίων.
Όπως οι διάφορες εταιρίες καλούν καλλιτέχνες στην πόλη μας και ζητούν εισιτήρια που φτάνουν στο ύψος ενός μεροκάματου, έτσι και ο Δήμος, αξιοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό διοργανώνει συναυλίες με σκοπό το κέρδος και υψηλό αντίτιμο.
Αυτές οι φιέστες όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου του Δήμου είναι «με συγκεκριμένη φιλοσοφία και στόχο να αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών…. στο πλαίσιο ενός νέου κοσμοπολιτισμού». Ουσιαστικά αποδέχονται ότι έχουν στήσει μια παράλληλη επιχείρηση στήριξης του τουρισμού για όσους έχουν χρήματα με αμπαλάζ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Αυτή η φιλοσοφία δεν μπορεί παρά να εχθρεύεται την ουσιαστική και ολόπλευρη στήριξη της ντόπιας παραγωγής πολιτισμού και τέχνης και αντιμετωπίζει έως και την ερασιτεχνική δημιουργία ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή είναι που επιβάλλει πανάκριβα δίδακτρα  στο ωδείο και τις σχολές χορού του πνευματικού κέντρου. Αυτή η φιλοσοφία δίνει ρόλο φανταχτερού περιτυλίγματος στις κατά τα άλλα αξιόλογες συναυλίες στην πολιτιστική φτώχεια της πόλης μας που καθορίζεται από το τι παράγεται εδώ σε τούτην την πόλη.
Αποδεικνύεται από κάθε πλευρά ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τον πολιτισμό ως εμπόρευμα το οποίο πουλιέται και αγοράζεται σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να τον αγοράσουν.
Λαικη συσπειρωση Ιωαννινων

Γιάννενα 20 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]