ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση: Συμφωνία έδειξε το EuroWorking Group

Συμφωνία έβγαλε, κατά πληροφορίες, η συνεδρίαση του Euro Working Group, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και αποτελεί τον προάγγελο των απογευματινών εξελίξεων στο Εurogroup. Η συμφωνία δεν αφορά μόνο την εκταμίευση της δόσης αλλά και το σύνολο σχεδόν του κειμένου της απόφασης του Eurogroup για το θέμα του χρέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο ενστάσεις στο κομμάτι της συμφωνίας. Η πρώτη είναι να δοθούν τα δικαστικά έξοδα στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και η δεύτερη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα από την ποινική δίωξη τριών στελεχών των θεσμών που βρίσκεται σε εξέλιξη για το συμβουλευτικό ρόλο που είχαν αναλάβει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για το χρέος υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια με αναφορά σε επιμήκυνση της λήξης των ευρωπαϊκών δανείων μέχρι τα 15 έτη και βελτιωμένη φρασεολογία σε σύγκριση με το ανακοινωθέν της 22ας Μαϊου. Υπάρχει επίσης αναφορά σε πλεονάσματα στην περιοχή του 2% από το 2023 και μετά.

Όλα αυτά βέβαια δεν επαρκούν για την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα με λεφτά, ούτε για να κρίνει το χρέος βιώσιμο. Παράλληλα δεν είναι αρκετά για την ένταξη της χώρας στο QE.

Η συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδας. Βάση της ενδεχόμενης συμφωνίας, εκτιμούν πηγές της ευρωζώνης, πως μπορεί να είναι η γαλλική πρόταση για τη σύνδεση της εξυπηρέτησης του χρέους με την ανάπτυξη, αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα των σημερινών διαπραγματεύσεων, καθώς τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι είναι πολλά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]