Κλιματιστικά νέας γενιάς: Δροσίζουν, δεν κοστίζουν!

Τα κλιματιστικά νέας γενιάς προγραμματίζουν τη λειτουργία τους με βάση την παρουσία ατόμων στο χώρο, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης. Μην ξεχνάς, ωστόσο, να φροντίζεις για τον καθαρισμό των φίλτρων τους, μιας και ενισχύουν την καλή λειτουργία του συστήματος!

Τα κλιματιστικά νέας γενιάς διαθέτουν σύστημα ελέγχου παρουσίας. Έτσι, αν λ.χ. το δωμάτιο μείνει άδειο για 20 λεπτά, το κλιματιστικό μπαίνει σε λειτουργία stand by!
Πρόκειται για μια τεχνολογία που αντιλαμβάνεται την κίνηση μέσα στο δωμάτιο. Αν για κάποιο χρονικό διάστημα δεν παρατηρηθεί κίνηση, τότε μειώνεται δραστικά η ισχύς του κλιματιστικού, άρα και η κατανάλωση ενέργειας.
Η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας σε ένα σκιερό μέρος προσφέρει αυτόματα οικονομία περίπου 5%.
 Ο ήλιος δεν πρέπει να χτυπάει την εξωτερική μονάδα, γιατί έτσι το κλιματιστικό καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.
Προτίμησε τα κλιματιστικά με προγράμματα «ένδειξης κατανάλωσης» για να ξέρεις πόσο καις!
Πολλά νέα κλιματιστικά με ιδιαίτερα αυξημένο συντελεστή απόδοσης περιλαμβάνουν και μετρητή ενέργειας, έτσι ώστε να καταγράφουν και να ενημερώνουν τον χρήστη για την ενέργεια που έχει χρησιμοποιηθεί
Ο καθαρισμός των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του συστήματος.
Ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του φίλτρου κυμαίνονται και οι τιμές, ωστόσο ένα ακριβότερο αλλά πιο εξελιγμένο τεχνολογικά φίλτρο μπορεί να κάνει απόσβεση χρημάτων σε μικρό χρονικό διάστημα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας που μπορούν να παράσχουν.
Εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας, όμως, τόσο για την ενεργειακή εξοικονόμηση όσο και για την υγεία μας είναι ο καθαρισμός και η αντικατάσταση των φίλτρων στην συνιστώμενη από τον κατασκευαστή συχνότητα.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάς!
Η τοποθέτηση εμποδίων μπροστά σε μία εσωτερική μονάδα, δυσκολεύει την έξοδο του αέρα, μειώνοντας την απόδοση του κλιματιστικού.

Ένα μεγάλο κλιματιστικό που ανάβει και σβήνει συχνά, καταλήγει να «καίει» μέχρι και 50% άνω του αναμενομένου!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]