Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: Ομόφωνα αυστηρές ποινές στη Χ.Α

Να αποκλείσει την συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις αντιπροσωπείες της Βουλής σε διεθνείς οργανισμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της οργάνωσης και την επιβολή των πιο αυστηρών ποινών που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, πρότειναν ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση,
Να σημειωθεί ότι ήδη, στον κ. Κασιδιάρη έχει περικοπεί για τον μήνα Ιούνιο, το 50% της βουλευτικής του αποζημίωσης. Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας καταλόγισαν στον κ. Κασιδιάρη αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, στον οποίο είχε επιτεθεί μέσα στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Κασιδιάρης ήταν απών, παρότι είχε κληθεί να παραστεί και να καταθέσει την άποψή του, ενώ την «υπεράσπισή» του ανέλαβε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος  ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο σκηνοθετήθηκε από τον κ. Δένδια για δημοσιότητα, καθώς γνώριζε, όπως είπε, το ευερέθιστο του χαρακτήρα του κ. Κασιδιάρη.
Παράλληλα, αυστηρότατες κυρώσεις πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας και για την περίπτωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί από την αστυνομική φρουρά της Βουλής να διανέμει παράνομα προπαγανδιστικό υλικό σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας αντικοινοβουλευτική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά του.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χ.Α, Γ. Σαχινίδης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως απαγορεύεται η διανομή φυλλαδίων στη Βουλή.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]