ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Βερναρδάκης στο ΑΠΕ: Ετοιμάζουμε ρύθμιση για συμβασιούχους

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα θέμα των συμβασιούχων προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη είναι «να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια».

Ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι «οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν αποτελέσει διαχρονικά μια μεγάλη πληγή για το ελληνικό δημόσιο – αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις».

Χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη πρακτική» την «επιλογή να μεταμφιέζονται σχέσεις και θέσεις εργασίας που ανταποκρίνονται σε πάγιες λειτουργικές ανάγκες σε ελαστικές και ανακυκλούμενες σχέσεις εργασίας» , «που αποσκοπούσε κυρίως να θίξει τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα των πιο εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων στο δημόσιο. Και να ανοίξει -ας μη το ξεχνάμε- το δρόμο στη λειτουργία των περίφημων εργολαβικών εταιρειών».

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη τη νομοθετική της πρωτοβουλία για να επιλύσει σταθερά και μόνιμα το ζήτημα αυτό, και θα είναι τέτοια η πρότασή της που θα ξεπεράσει κάθε φύσεως εμπόδια» αναφέρει ο κ.Βερναρδάκης.
via:airetos.gr
localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]