Εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης του Οδικού Δικτύου της Ηπείρου

Σε εκτεταμένες, συνδυαστικές, εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης φθορών στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου, προχωρά η Περιφέρεια με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Οι εργασίες αφορούν βελτιώσεις τμημάτων των οδοστρωμάτων, σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και καθαρισμό θάμνων και κλαδιών από τα ερείσματα των δρόμων.



Συγκεκριμένα:

Ø  Εγκρίθηκε η διάθεση τεσσάρων πιστώσεων από 150.000 ευρώ η κάθε μία για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου:  Φιλιππιάδα- Πρέβεζα, Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων και Ιωαννίνων - Κακαβιάς.



Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

Ø  «Εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού σε 2 σημεία επί της ΕΟ Άρτας-γέφυρας Καλογήρου», προϋπολογισμού 95.000 ευρώ

Ø   «Προμήθεια υλικών κάθετης σήμανσης στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 40.187 ευρώ



Αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:



Ø  «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Το έργο αφορά στον καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.

Ανάδοχοι κατά τμήματα αναδείχτηκαν οι εξής:

·         "Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς & Ιωαννίνων – Κόνιτσας – όρια νομού Κοζάνης"   Μπίμπος Σπυρίδων - Γεωπόνος ΕΔΕ

·          Ε.Ο. από Γέφυρα Καλογήρου έως Πρέβεζας και Ενωτική Κόμβος Φραξήλα – Κόμβος Λιμποχωβίτη,  Γείτονας Χρ. Ευάγγελος, Αποφράξεις- Έργα πρασίνου.

·         Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μέτσοβο – όρια νομού Τρικάλων. Ανάδοχος: Χατζής Ζ. Κωνσταντίνος - Αγροτική Εκμετάλλευση.

·         όρια νομού Πρέβεζας – Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας από σήραγγα Ακτίου έως Ηγουμενίτσα). Ανάδοχος: Ηλίας Κ. Τσιώρης - Δασοπόνος ΕΔΕ.

·         Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας & Ε.Ο. Άρτας – όρια νομού Τρικάλων. Ανάδοχος: Ιωάννης Δ. Λάμπρης - Γεωπόνος.



Ø  Επείγουσες εργασίες επισκευής των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης,  προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος ΕΔΕ.





Ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για την Αναβάθμιση του

Οδοφωτισμού σε εθνικό, επαρχιακό και αστικό οδικό δίκτυο



 Η Ο.Ε. ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών για την Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου και στο Αστικό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας στο πλαίσιο του έργου «Αποδοτικά και Φιλικά προς το Περιβάλλον Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημόσιος Οδοφωτισμός και Κτίρια στην Περιφέρεια Ηπείρου». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 353.780 ευρώ.



Έργα βελτίωσης στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο



Εκτός των ανωτέρω από την Οικονομική Επιτροπή ελήφθησαν αποφάσεις και για εργασίες βελτίωσης σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και συγκεκριμένα:



Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:



Ø  «Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κατασκευαστική Χαρμπης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ø  «Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος: Οικονόμου Γεώργιος του Συμεών.

Ø  «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.



Εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργου για  "συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου ΠΕ Άρτας για το έτος 2017» προϋπολογισμού 10.000 ευρώ



Λίμνη, ύδρευση Κόνιτσας, καταπολέμηση δάκου



Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή:



·         Ανέδειξε τον ανάδοχο του έργου (Σ. Φασιας Κατασκευαστική & ΣΙΑ Ε.Ε) «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

·         Ανέδειξε τον ανάδοχο (Πατσιούρα Μαρία, Γεωπόνος) για το έργο: «Παροχή Υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 18.213,49 ευρώ.

·         Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου: Προμήθεια και ανάπτυξη σε πιλοτικό στάδιο συστήματος ελέγχου των αλγών με υπερήχους στη Λίμνη Παμβώτιδα, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]