ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κλειστά τις μέρες του καύσωνα τα εργοτάξια στην πεδιάδα της Άρτας

Κλειστά τις μέρες του καύσωνα τα εργοτάξια στην πεδιάδα της Άρτας
Με βάση και την εγκύκλιο του ΠΑΜΕ, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον καύσωνα, την Πέμπτη 29  Ιουνίου η Διοίκηση του εργατικού Κέντρου Άρτας, προχώρησε σε συνάντηση με την επιθεώρηση υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας και από κοινού την Παρασκευή  30 Ιουνίου προχώρησαν σε ελέγχους σε φυτώρια και  στα εργοτάξια της πεδιάδας της Άρτας. Από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής το ένα μετά το άλλο, έκλεισαν όλα τα εργοτάξια και για το Σαββατοκύριακο λόγω συνθηκών καύσωνα και υγρασίας.  
 Η εξόρμηση αυτή συνοδεύτηκε από μοίρασμα της ανακοίνωσης του ΕΚΑ, για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, και από πλατειά συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων. Στη συζήτηση φάνηκε καθαρά, ότι η εργατική τάξη δεν σκοπεύει να αποδείξει στα «αφεντικά» τις ικανότητες, τις αντοχές της και το κουράγιο της. Γιατί απέναντι τους εκτός από την εργοδοσία, είχαν και έναν ακόμα ύπουλο αντίπαλο. Τη ζέστη και την υγρασία, που έχουν και άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία των εργαζομένων.
Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός καμιά επανάπαυση  με πρόφαση το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας από μας τις σωματικές αντοχές. Είναι στο χέρι μας να απαιτήσουμε να επιβάλουν ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του.  Ακόμη και η επιθεώρηση εργασίας, δεν είχε ούτε ένα ευρώ να διαθέσει για κίνηση στους χώρους δουλειάς, και ο έλεγχος έγινε με έξοδα του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]