Το Π.Α.ΜΕ για την αναστολή των ορθοπεδικών χειρουργείων στο Χατζηκώστα

    Η απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου να ανασταλούν τα προγραμματισμένα ορθοπεδικά χειρουργεία για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο γιατί ξεπεράστηκε το όριο της προβλεπόμενης δαπάνης επιβεβαιώνει πως για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, για το κράτος και την εργοδοσία, το δικαίωμα του λαού στην υγεία αποτελεί κόστος.
    Η πρόσβαση στα επιτεύγματα της τεχνικής και της επιστήμης στον τομέα της ιατρικής,  καθορίζετε με βάση το τι ¨κρατάει η τσέπη μας¨ . Μετατρέπουν την υγεία σ΄ ένα ακριβό εμπόρευμα, επεκτείνουν τη λειτουργία των Νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
    Τα δικαιώματά μας και οι ανάγκες μας, η υγεία μας, δεν χωράνε στα όρια και τις αντοχές της οικονομίας που κριτήριο έχει τα κέρδη, στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις που αναμένουν.
    Η παραπάνω απόφαση του ΔΣ αποτελεί ένα τρανό δείγμα του τόπου λειτουργίας τμημάτων και κλινικών, το επόμενο διάστημα. Κριτήριο της λειτουργίας αυτής θα είναι οι  «κλειστοί προϋπολογισμοί κλινικών και νοσοκομείων», δηλαδή η ανεξάρτητη από τις ανάγκες του λαού λειτουργία και επέκταση τμημάτων που θα λειτουργούν σαν μοχλοί κερδοφορίας (πχ Ιατρικός Τουρισμός) και ο δραστικός περιορισμός όλων εκείνων που μολονότι καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες δεν φέρνουν έσοδα στα δημόσια νοσοκομεία. Η λογική δηλαδή του νοσοκομείου – επιχείρηση με το κράτος να δίνει λιγότερα, ενώ ο ασθενής όταν έχει ανάγκη θα παίρνει τα ελάχιστα, ή θα αναγκάζεται να πληρώνει για τα απαραίτητα.
  Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός μ αυτή την κατάσταση. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, για παραγωγή υψηλής ποιότητας υλικών που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, από μια κρατική βιομηχανία που κριτήριο της παραγωγής της θα είναι η ικανοποίηση αυτών των αναγκών κι όχι το κέρδος. Εμπόδιο σ αυτό αποτελεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, στο φάρμακο, στην πρόνοια.
    Για την ανατροπή της κατάστασης αναγκαία προϋπόθεση είναι η  κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην υγεία, όλης της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς για δημόσια δωρεάν υγεία, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
    Με σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία. Κι όχι με εργαζόμενους λάστιχο κι ανακυκλώσιμους, χωρίς δικαιώματα ( με μπλοκάκι ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, επικουρικούς, εργολαβικούς ). Κανένας συμβασιούχος να μην απολυθεί. Δουλειά με δικαιώματα!

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 23/06/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]