Έρχεται αλκοτέστ με αναγνώριση προσώπου

Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει κατασκευάσει μια φορητή μονάδα αναπνευστήρα, η οποία προσαρμόζεται πάνω σε ένα smartphone, ελέγχοντας με αυτό τον τρόπο, τόσο το ποσοστό αλκοόλ που υπάρχει στο αίμα του ανθρώπου, όσο και το πρόσωπό του αναγνωρίζοντας την ταυτότητά του.

Το όλο πρότζκετ είναι ακόμα σε αρχική μορφή, με τους ανθρώπους της εταιρείας να δουλεύουν, προκειμένου να αυξήσουν την αξιοπιστία του συστήματος, μειώνοντας ταυτόχρονα το μέγεθός του. Η Hitachi ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα από τον Αύγουστο με απώτερο σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση, αλλά και την ελπίδα ότι θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ.Στην τρέχουσα μορφή το σύστημα παρακολουθεί και επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη που πραγματοποιεί το αλκοτέστ και είναι ικανό να αποστέλλει τα αποτελέσματα.

Τέλος τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι μία πολύ καλή λύση για εταιρείες που θέλουν να ελέγχουν τους υπαλλήλους, οι οποίοι χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα για εργασιακούς λόγους.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]