"Ο αγώνας των εργαζόμενων στην καθαριότητα πρέπει να δικαιωθεί"

Ο αγώνας των εργαζόμενων στην καθαριότητα πρέπει να δικαιωθεί.
 Πρέπει να δικαιωθεί γιατί δεν μπορεί μια τόσο ευαίσθητη κοινωνική λειτουργία να γίνεται από υπηρεσίες που συστηματικά αποδυναμώνονται και «μπαλώνονται» από καιρό σε καιρό με συμβασιούχους, ενώ οι ανάγκες
είναι μόνιμες και τεράστιες.
Πρέπει να δικαιωθεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μια δουλειά που δεν πληρώνεται με τίποτα. Να αποκλείσουμε τις απαράδεκτες αφ υψηλού φωνές που θαυμάζουν το «γενναίο» Μπουτάρη που προχωράει σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, γιατί αυτός είναι ο στόχος και όχι γιατί τον έπιασε ο πόνος για τους πολίτες. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, τόσο αγαπητή τους μέθοδος, στρέφεται εναντίον του δημόσιου συμφέροντος αλλά και των ιδίων.
Η καθαριότητα πρέπει να είναι δημόσια. Όχι μόνο γιατί το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει ότι η παραχώρησή της σε ιδιώτες έχει αυξήσει τα τέλη που επιβαρύνουν τους πολίτες ή έχει αποσαρθρώσει εντελώς τις λειτουργίες της, καθώς και τις εργασιακές σχέσεις με φαινόμενα εκφοβισμού, ακόμα και δολοφονικών επιθέσεων σε εργαζόμενους. Φτάνει με το ευλόγημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα πάντα, η ιδιωτική καθαριότητα είναι εις βάρος των πολιτών και έχει ήδη αποτύχει.
Νίκη στους συμβασιούχους, γιατί πρέπει να ηττηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει ακριβώς την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της: συμβασιούχοι για να καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, πελατειακό παιχνίδι πάνω στην ανάγκη για δουλειά, ακόμα και αυτή τη δουλειά που εκείνοι οι οποίοι σήμερα καταγγέλλουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, δεν θα την έκαναν για κανένα λόγο.
Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για το δικαίωμα στη δουλειά και για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα την ακολουθήσει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών προκειμένου να καλυφθεί το κόστος του ιδιώτη.


Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να κλιμακωθεί και να επεκταθεί. Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι θέμα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζόμενων για :
Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά. Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.
Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

Να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους.
Σήμερα είναι αυτοί ξεκρέμαστοι και χωρίς μέλλον, αύριο θα είμαστε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]