ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τι εξετάζεται σχετικά με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τρία ζητήματα σε ό,τι αφορά το θέμα των προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά από επικοινωνία που είχε με αρμόδια στελέχη, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει καμία οδηγία να μην πληρωθούν τα σχετικά παράβολα.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή "Αταίριαστοι" ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε συγκεκριμένα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης της προθεσμίας πληρωμής του προστίμου των 250 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, μετά τη σχετική διασταύρωση των στοιχείων.

"Επειδή υπάρχουν 200.000 οχήματα, τα οποία για διάφορους λόγους είναι ασφαλισμένα και βγαίνουν στα ανασφάλιστα, θα τους δώσει ένα χρόνο ώστε αυτό να μπορέσει να αποδειχθεί γιατί ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο και συμφωνούμε και εμείς. Το δεύτερο είναι ότι τις 8 ημέρες από τότε που πήρε το email μπορεί να τις κάνει 15-20 για να πληρωθεί το παράβολο, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή οδηγία να μην πληρωθούν τα παράβολα δεν υπάρχει", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο μείωσης του προστίμου για τα μικρού κυβισμού δίκυκλα, από 250 ευρώ σε 100 ευρώ, ενώ υπάρχει επίσης η σκέψη να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ισχυρίζονται ότι έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους να μην πληρώσουν το πρόστιμο αλλά να καταθέσουν τις πινακίδες και μην μπορούν να τις πάρουν πίσω για τουλάχιστον έναν χρόνο.
πηγη ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]