ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σχετικά με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Να παρθούν μέτρα ώστε να αφαιρεθούν τα πρόστιμα σε όσους ασφαλίσουν τα οχήματά τους, να δοθεί παράταση σε όσους θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, να σταματήσει η αφαίμαξη του λαού από τέτοιου είδους χαράτσια  και να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατόχων οχημάτων, ζητά με Ερώτησή του το ΚΚΕ από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης, έχει ως εξής:

«Η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης να επιβάλει κεφαλικό φόρο 250 ευρώ για "ανασφάλιστα" οχήματα αποτελεί μία ακόμη πρόκληση.

Χωρίς ειδοποίηση των φερόμενων ως κατόχων των "ανασφάλιστων" οχημάτων, ώστε οι κατέχοντες πράγματι κυκλοφορούντα οχήματα να τα ασφαλίσουν, η κυβέρνηση προχώρησε με στοιχεία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην επιβολή προστίμων ανεξαιρέτως, τα οποία αφαιρούν μισό μηνιάτικο στο όνομα της ασφάλισης.

Μεγάλο ποσοστό των στοιχείων που σας έδωσαν οι έμποροι της ιδιωτικής ασφάλισης είναι λανθασμένα και προκαλείται μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες που τους έχει έρθει ειδοποίηση για πρόστιμο για οχήματα που έχουν πωληθεί, καταστραφεί ή και κλαπεί, αλλά και για οχήματα που έχουν ασφαλιστεί πριν την ειδοποίηση επιβολής προστίμου.

Τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα υψηλά ασφάλιστρα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να καθυστερούν την αποπληρωμή τους, η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει επιπλέον χαράτσι με την απειλή της Αστυνομίας για επιπλέον κυρώσεις.

Η κυβέρνηση παίρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο, ώστε από τη μία να ικανοποιήσει το κεφάλαιο παρέχοντας φτηνή εργατική δύναμη με όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που ψηφίζει και από την άλλη το όποιο ισχνό εισόδημα καταφέρνει να έχει η εργατική λαϊκή οικογένεια το λεηλατεί με φόρους, χαράτσια, πρόστιμα για να πιαστούν τα ματωμένα στην κυριολεξία πλεονάσματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την αφαίρεση του προστίμου σε όσους και όσες ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να δοθεί παράταση σε όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσει η αφαίμαξη του λαού με τέτοιου είδους χαράτσια και να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατόχων οχημάτων».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]