Δήμος Ιωαννιτών:Το έργο της λεωφόρου Νιάρχου- ...κινδυνεύει μόνο από την αδιαλλαξία του φορέα υλοποίησης του

Το έργο της λεωφόρου Νιά
ρχου- εξαιρετικά σημαντικό για τα Γιάννενα και το Λεκανοπέδιο-κινδυνεύει μόνο από την αδιαλλαξία του φορέα υλοποίησης του

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων επαναλαμβάνει εμφατικά πως θεωρεί το έργο ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάρχου, πολύ σημαντικό για την πόλη και το Λεκανοπέδιο. Ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ τους οποίους διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Ιωαννιτών, δεν  κινδυνεύει να τορπιλιστεί από τίποτε άλλο, παρά  μόνο από την αδιαλλαξία του φορέα υλοποίησης του.
Η Δημοτική Αρχή καλεί την Περιφερειακή Αρχή να υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική της δέσμευση πως θα διασφαλίσει τη χρηματοδότηση υλοποίησης δύο εξαιρετικά σημαντικών έργων που  ο Δήμος Ιωαννιτών έχει εντάξει στο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ):  α) το δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων , δηλαδή τον άξονα από τη λεωφόρο Γεννηματά έως το Πανηπειρωτικό στάδιο, ένα νέο άξονα, υποδομή ανάπτυξης τριών Δημοτικών Ενοτήτων, Ιωαννίνων, Παμβώτιδας, Ανατολής και β) την ανακατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου, έναν άξονα που εξυπηρετεί σημαντικές δομές του λεκανοπεδίου (πανεπιστήμιο-νοσοκομείο).
Να σημειωθεί ότι το θέμα της Νιάρχου έθεσε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του σώματος μια πολυπληθής αντιπροσωπεία κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι μέσω του νομικού τους εκπροσώπου παρουσίασαν τις ενστάσεις τους για τα χαρακτηριστικά της μελέτης που εκπόνησε με ευθύνη της η Περιφέρεια Ηπείρου, υποστηρίζοντας πως ένας κλειστού τύπου ταχείας κυκλοφορίας αυτοκινητόδρομος σε μια περιοχή μέσα στον αστικό ιστό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.
Όπως επιτάσσει η δημοκρατία, όπως πράττει πάντα το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε το λόγο στους πολίτες για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα «υιοθέτησε» την πρόταση του Δημάρχου, καλώντας την Περιφέρεια ως φορέα υλοποίησης του έργου της Νιάρχου, να πράξει το αυτονόητο: να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μελέτη του έργου που εκπόνησε με ευθύνη της και υλοποιείται στα όρια του Δήμου, όπως ο πράττει και θα πράξει ο Δήμος παρουσιάζοντας στους πολίτες και τους αιρετούς, κάθε άλλο έργο που έχει εντάξει στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, επανέλαβε για πολλοστή φορά  την πολιτική θέση του Δήμου Ιωαννιτών πως “ και τα δύο έργα (άξονας δακτυλίου και Νιάρχου) είναι πολύ σημαντικά για το Δήμο και θα πρέπει να υλοποιηθούν οπωσδήποτε με τον καλύτερο τρόπο”.
Όπως υπενθύμισε κ. Μπέγκας, η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αυτή που διαχειρίζεται το χρηματοδοτικό κεφάλαιο του ΠΕΠ Ηπείρου στο οποίο υπάρχει άξονας  γα υλοποίηση υποδομών. “Γνωρίζαμε ότι η περιφέρεια μελετούσε το έργο της Νιάρχου και θεωρούσαμε πως είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ  εμείς ως Δήμος μελετούσαμε τον άξονα Γεννηματά- Πανηπειρωτικό.  Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν είχε διασφαλισμένη χρηματοδότηση εντάξαμε στο ΣΒΑΑ τη Νιάρχου. Είμαστε συναινετικοί. Μας ενδιαφέρει να υλοποιήσουμε όσο περισσότερα έργα μπορούμε για το καλό της περιοχή μας».
Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Περιφέρεια Ηπείρου, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σχολιάζει τα εξής:
Καταρχήν είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο ένας οργανισμός της αυτοδιοίκησης να «εισβάλει» στις συλλογικές διαδικασίες ενός άλλου οργάνου της αυτοδιοίκησης, κρίνοντας και επικρίνοντας το διάλογο που αναπτύσσεται από εκλεγμένα μέλη δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα αποδίδοντας σε αυτά ακόμα και … χαρακτηρισμούς…
Επί της ουσίας το έργο της οδού Νιάρχου, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Ιωαννιτών,  δεν  κινδυνεύει να τορπιλιστεί από τίποτε άλλο, παρά  μόνο από την αδιαλλαξία του φορέα υλοποίησης του.
Τέλος σε ότι αφορά την παρουσία των συμπολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή δεν υποκινήθηκε από τη Δημοτική Αρχή αλλά πυροδοτήθηκε  – όπως οι ίδιοι υποστήριξαν – από αυτούς που σήμερα ποιούν την νησαν,  που τους κάλεσαν να καταθέσουνε γραπτά τις προτάσεις τους λέγοντας ότι θα τις λάβουνε υπόψη τους και στη συνέχεια αρνήθηκαν ακόμα και να τις παραλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]