Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για ψευδή αισιοδοξία και έλλειψη πρότασης

Με καυστικά σχόλια για τους «λεονταρισμούς» του κ. Τσίπρα, σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η χώρα μας στο Eurogroup. Η Ένωση Κεντρώων καταθέτει πρόταση για άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών διότι «η κυβέρνηση μεγιστοποιεί τους κινδύνους για Grexit». Η ΝΔ επαναλαμβάνει τα περί 4ου Μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει «νέα πρωτοφανή ταπεινωτική ήττα και συνθηκολόγηση άνευ όρων», το ΚΚΕ κάνει λόγο για σαφή πρόθεση να ξεγελαστεί ο λαός, το Ποτάμι, σχολιάζει επικριτικά την σκόπιμη έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις των κομμάτων για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, περί διαπραγμάτευσης στο Eurogroup:
ΝΔ: Οβιδιακές μεταμορφώσεις και λεονταρισμοί Τσίπρα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνεται: «Ο ελληνικός λαός έχει δει τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις και τόσους λεονταρισμούς του κ. Τσίπρα, που δυσκολεύεται να πιστέψει πλέον οτιδήποτε λέει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τσίπρας – Καμμένος και οι βουλευτές τους ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων».

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Σόιμπλε θα διακδικήσει ρόλο στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε:
«Όταν πηγαίνεις στα Eurogroup χωρίς σχέδιο και στρατηγική, έχοντας προνομοθετήσει τα πάντα, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει καμιά απολύτως δέσμευση, τότε είναι φυσικό να γίνεσαι ο αγαπημένος του κ. Σόιμπλε, που σε λίγο θα διεκδικήσει λόγο και ρόλο και στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε νέα πρωτοφανή ταπεινωτική ήττα και συνθηκολόγηση άνευ όρων».

ΚΚΕ: Η «μητέρα των μαχών» είναι για να κρυφτούν τα αντιλαϊκά μέτρα

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει:
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι η συζήτηση για το χρέος είναι «η μητέρα των μαχών», με στόχο να ξεγελάσει το λαό, να δικαιολογήσει τα μνημόνια που ψηφίζει και να κρύψει ότι η όποια συμφωνία για το χρέος δεν ακυρώνει ούτε την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε το γεγονός ότι ο λαός και τα παιδιά του θα κληθούν να πληρώσουν για ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνονται».

Ποτάμι: Όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα ο Τσίπρας θα πανηγυρίσει

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ.Τσίπρας, εξακολουθεί να μιλάει για επιτυχίες. Επιτυχία στη διαπραγμάτευση για τα μέτρα, επιτυχία στη διαπραγμάτευση για το χρέος, επιτυχία στην οικονομία.... Κι από επιτυχία σε επιτυχία, φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός, αποφεύγει και πάλι να πει ποια είναι η θέση της Ελλάδας για το χρέος.
Μιλώντας προς τους υπουργούς του, αρκέστηκε σε ευχές και γενικότητες: «Εμείς διεκδικούμε τα χαμηλότερα δυνατά πλεονάσματα ώστε να έχουμε λύση κοινωνικά βιώσιμη. Διεκδικούμε δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις ώστε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Και βεβαίως τη μεγαλύτερη δυνατή επέκταση καθώς και την ομαλοποίηση της καμπύλης των αποπληρωμών». Λέξη για το τι συγκεκριμένα ζητάμε. Και δεν το κάνει για δυο λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι δυστυχώς προσέρχεται στη συζήτηση δίχως πρόταση, αναμένοντας που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-Γερμανίας και τι θα του δώσουν. Ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλει να γίνει σύγκριση με αυτά που τελικά θα πάρει (ή δεν θα πάρει)
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ.Τσίπρας όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα πανηγυρίσει για τη νέα μεγάλη επιτυχία ύστερα από το Eurogroup ή από Σύνοδο Κορυφής. Άλλη μια από τις επιτυχίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει».

Ένωση Κεντρώων: Σύγκλιση του Συμβουλίου αρχηγών υπό τον ΠτΔ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης δήλωσε:
«Επειδή η 15η Ιουνίου στο Eurogroup είναι η ημέρα που η Ελλάδα θα δεχθεί αυτό που απορρίψαμε πριν από λίγες εβδομάδες στις 22 Μαΐου και επειδή ο μόνος τρόπος ανακούφισης της χώρας είναι οι επενδύσεις και η υιοθέτηση του δόγματος "μεταρρυθμίσεις εμείς, επενδύσεις οι Ευρωπαίοι", η Ένωση Κεντρώων ζητάει άμεσα, σύγκλιση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό το κρίνουμε απαραίτητο γιατί θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έτσι όπως λειτουργεί κάνει τη χώρα αφιλόξενη σε επενδύσεις, η δε άγονη παραμονή της στην εξουσία μεγιστοποιεί τους κινδύνους για Grexit. Ωστόσο, πρέπει να αλλάξει και η στάση της ΝΔ και από στάση κάθετης άρνησης σε όλα και μονολεκτικού αιτήματος για εκλογές, να γίνει στάση συναίνεσης και ουσιαστικής συμμετοχής στη δημιουργία ενιαίου εθνικού μετώπου για τη χώρα».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]