ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ένδειξη ευφυίας τα κενά μνήμης!

Την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ότι η αδύναμη μνήμη είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας στους μηχανισμούς του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνοι για την αποθήκευση και την ανάκληση πληροφοριών, αμφισβητεί νέα επιστημονική έρευνα Καναδών ερευνητών.

Σύμφωνα με τους Πωλ Φράνκλαντ και Μπλέικ Ρίτσαρντς από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ο ανθρώπινος εγκέφαλος  προσπαθεί στην πραγματικότητα να ξεχνά. Στόχος της μνήμης δεν είναι, σύμφωνα με τους Καναδούς επιστήμονες να αποθηκεύει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για μελλοντική χρήση, αλλά να συγκρατεί μόνο τις πιο χρήσιμες από αυτές ώστε να καθοδηγεί και να βελτιστοποιεί τη λήψη αποφάσεων.

«Είναι σημαντικό ο εγκέφαλος να ξεχνά ασήμαντες λεπτομέρειες και να εστιάζει μόνο σε πράγματα που θα βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων στον πραγματικό κόσμο» δηλώνει ο Ρίτσαρντς.

Η βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας του εγκεφάλου οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία αποθήκευσης των διαφόρων πληροφοριών είναι εξίσου σημαντική με τη διαδικασία διαγραφής τους από τη μνήμη.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Neuron, βασίστηκε σε πληθώρα στοιχείων σχετικά με την απομνημόνευση αλλά και τη λήθη.

Αυτή η αλληλεπίδραση απομνημόνευσης-λήθης, καταλήγουν οι ερευνητές, είναι που μας επιτρέπει να κάνουμε πιο έξυπνες επιλογές και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]