14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη Εκδηλώσεις στα Ιωάννινα

14 ΙΟΥΝΙΟΥ
 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

     14 Ιουνίου, στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο γιορτάζουμε με διάφορες εκδηλώσεις την
Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη, αφ’ ενός μεν για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν, αφ’ ετέρου δε για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη να υπάρχει αυτάρκεια σε ασφαλές αίμα και παράγωγά του.
     Η μετάγγιση αίματος βοηθάει στη διάσωση, στην παράταση και στην ποιότητα ζωής  εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από διάφορες ασθένειες και οι υπηρεσίες υγείας αντιμετωπίζουν την πρόκληση να υπάρχει πάντοτε επάρκεια ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ποιότητά του και την ασφάλεια.
     Φέτος, το κεντρικό μήνυμα του γιορτασμού είναι «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΔΩΣΕ ΤΩΡΑ, ΔΙΝΕ ΣΥΧΝΑ», μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη να δίνουμε αίμα συστηματικά κι όχι μόνο σε έκτακτες περιστάσεις.
    Οι Σύλλογοι και οι Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφ. Ενότητας Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου και τα τμήματα αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών θα τιμήσουν με εκδηλώσεις τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη.
Την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή αιμοληψία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου όπου καλούνται όλοι οι συμπολίτες να προσέλθουν να γιορτάσουν την ημέρα, να ενημερωθούν και να προσφέρουν αίμα.
Την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης αιμοδοτών που προσέφεραν αίμα εθελοντικά, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και προσκαλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια ημέρα.

     Στην Περιφ. Ενότητα Ιωαννίνων, χάρη στις προσπάθειες των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, της ΦΟΕΑ, των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων μας και τη συμπαράσταση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό εθελοντικά προσφερόμενου αίματος που ξεπερνά το 70%.
     Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα είμαστε μόνο όταν πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, όταν όλοι συναισθανθούμε ότι προσφέρουμε ανιδιοτελώς αίμα γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Συμμετέχουμε με Θέληση, με Χαμόγελο κι Αγάπη γιατί …
Το αίμα μας ενώνει όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]