ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Αρτα:Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Αρχοντικό Ζορμπά μετά από 10 και πλέον χρόνια!

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Αρχοντικό Ζορμπά μετά από 10 και πλέον χρόνια
Τις πόρτες του στο κοινό άνοιξε μετά από 10 και πλέον χρόνια το Αρχοντικο Ζορμπά, με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Παλιά Άρτα», που διοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.
Στο Αρχοντικό, που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης από το Δήμο Αρταίων. Η οικία Ζορμπά, κηρύχθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1964, ενώ στη δεκαετία του 1980 στέγασε τα γραφεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
«Είναι μεγάλη η χαρά μας για την εικόνα που παρουσιάζει το Αρχοντικό Ζορμπά, το οποίο αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και αποτελεί έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, ο οποίος είναι ανοιχτός και επισκέψιμος στο κοινό και στον οποίο θα διεξάγονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα τα αρχοντικά που έχει η Άρτα και είναι πάνω από 20, για αυτό και προγραμματίζουμε μια σχετική εκδήλωση μέσα στο καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουμε την ιστορία μας και την μαθαίνουμε.
Σε αυτό συμβάλλει και η έκθεση φωτογραφίας που σήμερα ξεκινά έρχεται για να μας ταξιδέψει στο παρελθόν της Άρτας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να δημιουργηθεί η εικόνα που σήμερα παρουσιάζει το Αρχοντικό Ζορμπά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Προϊσταμένη Βαρβάρα Παπαδοπούλου για την άριστη συνεργασία μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί, ότι στις φωτογραφίες που εκτίθενται φαίνονται παλαιές αστικές κατοικίες της Άρτας, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τη Πέμπτη 6 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας είναι: Σαββατοκύριακο 11-1 το πρωί και 7-9 το απόγευμα και από Δευτέρα 3 Ιουλίου έως Πέμπτη 6 Ιουλίου 7-9 το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]