Σπείρα εισήγαγε ναρκωτικά απο την Αλβανία ...Το τροχόσπιτο ...κρυψώνας σε περιοχή των Ιωαννίνων

-Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε  από την Αλβανία σημαντικές  ποσότητες  ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την τυποποίηση τους και την περαιτέρω διακίνηση τους σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης

-Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, μέλη της σπείρας,ενώ κατασχέθηκαν -89- κιλά και -50- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και -150- γραμμάρια χασισέλαιο

-Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ως αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία και συσχετίζεται με πέντε (5) ακόμη υποθέσεις κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω των -654- κιλών

[Μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών απο την Αλβανία ]
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια τυποποιούσαν με σκοπό την διακίνηση τους στην αγορά του εξωτερικού.

Συνελήφθησαν, στις 24-5-2017 στα Ιωάννινα, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, πέντε (5) άτομα, μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας και τέσσερις (4) ημεδαπούς, εκ των οποίων τρείς άνδρες ηλικίας 46, 57 και 60 ετών και μία 57χρονη γυναίκα.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τρείς (3) συνεργοί τους, ηλικίας 24, 45 και 60 ετών, επίσης μέλη της σπείρας. Περαιτέρω, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δεκαεπτά (17) άτομα εκ των οποίων εννέα (9), ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωσης στοιχείων, εξακριβώσεων ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στην διακίνηση των ναρκωτικών.

[Ο τρόπος δράσης τους ]
-Εισαγωγή ναρκωτικών απο την Ελληνοαλβανική μεθόριο,τυποποίηση  και αποκρυψή τους σε τροχόσπιτο σε περιοχή των Ιωαννίνων 

Ειδικότερα, κάποια από τα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την εισαγωγή των ναρκωτικών από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, άλλα με την τυποποίηση ενώ τα υπόλοιπα είχαν αναλάβει την απόκρυψη των ναρκωτικών σε τροχόσπιτο σε περιοχή των Ιωαννίνων. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης, προορίζονταν να εξαχθούν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Από έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά -89- κιλά και -50- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και -150- γραμμάρια χασισέλαιου.

Ακόμη, κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -12.270- ευρώ
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Ένα (1) τροχόσπιτο
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο
Ένα (1) αεροβόλο
Ένα (1) καταγραφικό μηχάνημα με τρείς (3) κάμερες
Υλικά τυποποίησης και συσκευασίας
Δώδεκα (12) συσκευές κινητών τηλεφώνων
Επισημαίνεται ότι, η εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ως αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση εγκληματικών δικτύων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία και η υπόθεση συσχετίζεται με πέντε (5) άλλες, εκ των οποίων οι τρείς διερευνήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής  η μία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνωνκαι η τελευταία από την Διεύθυνση Ασφάλειας Άρτας, κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκε συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -654- κιλών και -970- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]