Προστάτευσε το αυτοκίνητό σου από..το καλοκαίρι!

Μάθε τώρα πώς θα «θωρακίσεις» το αυτοκίνητο σου από την έντονη θερμοκρασία, την άφθονη σκόνη αλλά και το αλάτι και την άμμο που…συνοδεύουν το καλοκαίρι! Εσύ ποιούς από τους τρόπους εφαρμόζεις;

«Κουκούλωσε» το ΜΟΝΟ όταν είναι καθαρό!

Η πιο αξιόπιστη λύση είναι η τοποθέτηση προστατευτικής κουκούλας στο αυτοκίνητο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει είναι ότι «αγκαλιάζει» ολόκληρο το αυτοκίνητο, καλύπτοντας κάθε του επιφάνεια. Θα πρέπει, πριν τοποθετήσουμε την κουκούλα, να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο, διότι οι κόκκοι σκόνης θα δημιουργήσουν γρατσουνιές, καταστρέφοντας με τον καιρό το χρώμα.

Γρήγορη (αλλά περιορισμένη) προστασία από τον ήλιο!

Πρόκειται για την πιο εύκολη και γρήγορη λύση για την προστασία αυτοκινήτου. Τοποθετείται στο εμπρόσθιο ή στο πίσω παρμπρίζ και η κύρια διαφορά με τη κουκούλα είναι ότι προστατεύει μόνο το εσωτερικό τμήμα του οχήματος.

Μεμβράνες στα τζάμια για οικονομία και δροσιά!

Αντίστοιχα όπως και με την ηλιοπροστασία προστατεύουν το εσωτερικό τμήμα του οχήματος. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι οι μεμβράνες είναι μόνιμα τοποθετημένες στα τζάμια, οπότε προσφέρουν διαρκή προστασία. Επιπλέον οι ηλιακές μεμβράνες συνεισφέρουν και στην οικονομία καυσίμου θεωρητικά έως 33%. Παράλληλα το air condition ζορίζεται λιγότερο και άρα γλιτώνεις χρήματα από ενδεχόμενες βλάβες ή αναπλήρωση φρέον.

Κράτα τη μοκέτα καθαρή με πατάκια!

Τα πατάκια του αυτοκινήτου προστατεύουν την εργοστασιακή μοκέτα του αυτοκινήτου από το αλάτι και την άμμο. Μία σίγουρη λύση είναι τα ελαστικά πατάκια που έχουν μεγάλη αντοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα στη μοκέτα.

Βάλε STOP στη φθορά των καθισμάτων από ιδρώτα και αλάτι!

Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα προσφέρει προστασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι το αλάτι της θάλασσας και ο ανθρώπινος ιδρώτας. Επιπλέον, τα καλύμματα προσφέρουν προστασία από τον ήλιο που με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει το χρώμα και μειώνει την ανθεκτικότητα του υφάσματος των καθισμάτων.

Προστασία «μέσα-έξω» με τη βοήθεια χημικών προϊόντων!

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδικά χημικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπρέι ή γαλακτώματα για το ταμπλό που το ενυδατώνουν, καθώς περιέχουν σιλικόνη. Για το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν ανάλογα υλικά που προστατεύουν το χρώμα. Αντίστοιχα αυξημένη ανάγκη περιποίησης έχει και το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου, για να αποφύγετε γρατζουνιές ή σκισίματα που μπορεί να προκύψουν από την «αφυδάτωση».

Καθάρισε το φίλτρο αέρα…για να έχεις καθαρό αέρα!

¶λλο ένα μέρος του αυτοκινήτου που ταλαιπωρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών, είναι τα φίλτρα αέρα και καμπίνας. Επισκεφθείτε ένα βενζινάδικο, αφαιρέστε τα φίλτρα- δε θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά- και ψεκάστε τα με πιεσμένο αέρα. Αν φυσικά ανακαλύψετε πως είναι πολύ βρώμικα, αντικαταστήστε τα.
 autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]