Δυναμική πορεία προς τη Βουλή - Απάντηση στα νέα μέτρα (ΦΩΤΟ)

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» βροντοφωνάζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι με τη μαζική τους παρουσία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Με το πανό του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας το οποίο αναγράφει «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ» άνθρωποι κάθε ηλικίας πορεύονται προς τη Βουλή στέλνοντας ηχηρή απάντηση στα νέα μέτρα που τσακίζουν ακόμη περισσότερο τη ζωή τους.

«Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η μόνη επιλογή μας» και «Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται εάν ξεσηκωθείς» τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.

«Η κυβέρνηση όπως και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, ψηφίζοντας όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο που επιβάλει και τα σημερινά μέτρα, επιχειρούν να ξεγράψουν μονοκοντυλιά ό,τι δικαιώματα και αγώνες είχε κερδίσει η εργατική τάξη της χώρας μας με σκληρούς αγώνες δεκαετιών», σημείωσε από την Ομόνοια ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

«Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα κάτσουν οι εργαζόμενοι με τα χέρια σταυρωμένα. Η χθεσινή απεργία και τα σημερινά συλλαλητήρια είναι μια ακόμα απάντηση», πρόσθεσε ο Ν. Μαυροκεφαλος τονίζοντας: «Έχουμε συνείδηση ότι αυτά δεν φτάνουν. Ότι απαιτείται ένα ορμητικό εργατικό και λαϊκό ποτάμι αντεπίθεσης που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν επιβάλει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων, η εργοδοσία και η ΕΕ.

Που θα διεκδικήσει όλα αυτά που έχουν χαθεί για την εργατική τάξη και το λαό μας τα τελευταία 8 χρόνια. Που θα ανοίξει την προοπτική των διεκδικήσεων για όσα έχουν πραγματικά ανάγκη η τάξη μας και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας».
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]