Δυναμική η συνεισφορά του βελονισμού στη θεραπεία της κατάθλιψης

Αποδεκτή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η εναλλακτική θεραπεία
ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ
Αυτόνομη ή επικουρική δράση για μείωση παρενεργειών φαρμακευτικής αγωγής
«Ο βελονισμός εφαρμόζεται και για τη θεραπεία της κατάθλιψης, είτε ως αποκλειστική θεραπεία, είτε ως επικουρική της φαρμακευτικής αγωγής με αντικαταθλιπτικά,  στην οποία αμβλύνει και μειώνει αποτελεσματικά τις σοβαρές παρενέργειες  όπως είναι οι αυτοκτονικές σκέψεις, η βίαιη συμπεριφορά, το μεταβολικό σύνδρομο, τα προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμα και ο κίνδυνος αγγειακών επεισοδίων, όπως το εγκεφαλικό».
Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις της η Δρ. Αγγελική Πετροπούλου, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια, MD Πανεπιστημίου Αθηνών, με αφορμή τις εργασίες και τα συμπεράσματα του Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχοφαρμακολογίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
Στο Συνέδριο, αναλύθηκαν όλα τα νέα «όπλα» στη θεραπευτική φαρέτρα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και αναφέρθηκε ο βελονισμός, ως μία εξίσου αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση, η οποία ως γνωστόν εφαρμόζεται σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία των ΗΠΑ, αλλά και που πολύ πρόσφατα  στην Ελβετία θα αποκτήσει μαζί με άλλες εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους, τα ίδια δικαιώματα με τη συμβατική ιατρική σε σχέση με τις παροχές ασφάλισης.
«Στην Ελλάδα», σημειώνει η Δρ. Πετροπούλου, «ο βελονισμός είναι γνωστός κυρίως για την εξάλειψη του ορθοπαιδικού πόνου, τη διακοπή του καπνίσματος, το αδυνάτισμα και όχι για το θεραπευτικό του ρόλο στις ψυχικές παθήσεις, όπου η συμβολή του είναι σημαντική στην αντιμετώπιση αρκετών ψυχικών προβλημάτων, ανάμεσα στα οποία εκτός από την κατάθλιψη περιλαμβάνονται οι αγχώδεις διαταραχές και οι διάφορες φοβίες».
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]