Ιωάννινα:Αναστάτωση για δήθεν απαγωγές παιδιών..

Εδώ και λίγες  ώρες κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και συγκεκριμένα στο facebook, ένα κείμενο που αναφέρεται σε  απόπειρες απαγωγής παιδιών απο αγνώστους στην πόλη των Ιωαννίνων .
Σε αυτό μάλιστα, με άκρως περιγραφικό και ευφάνταστο τρόπο ,ο ανώνυμος "συντάκτης"του αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης παροτρύνοντας συνάμα  το αναγνωστικό κοινό να προβαίνει σε  κοινοποιήσεις ,προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς .
Το epirus-tv-news.gr , αφού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ,διαβεβαιώνει  πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως  καταγγελία απόπειρας απαγωγής στην πόλη  και όλα όσα γράφονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελούν  αποκυήματα φαντασίας και μόνο ,ενώ έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Ιωαννίνων ,η οποία  και αναμένεται να πράξει τα δέοντα.

Aποκυήματα φαντασίας όμως   που αποδεικνύονται  άκρως επικίνδυνα καθώς το  επίμαχο ψευδές κείμενο ,που δεν αποτελεί  φυσικά προϊόν δημοσιογραφικού   ρεπορτάζ , άρχισε ήδη να κοινοποιείται  ,προκαλώντας αναστάτωση  στους γονείς ,χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως  λόγος.
Με αφορμή το σημερινό περιστατικό υπενθυμίζεται  ,ότι όλοι οι χρήστες του facebook οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί και να μην  εμπιστεύονται διάφορα ανώνυμα  μη δημοσιογραφικά κείμενα που δεν βασίζονται σε    διασταυρωμένες πληροφορίες απο την Ελληνική Αστυνομία, παρά μόνο στα σενάρια που κάποιος θέλει να δημιουργήσει ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]