ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ζ.Κ. Γιούνκερ: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη «διαδικασία υπερβολικών ελλειμμάτων»

Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη «διαδικασία υπερβολικών ελλειμμάτων» εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της Αριστεράς την Τρίτη στο Στρασβούργο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τις προσδοκίες της Επιτροπής από το επερχόμενο Eurogroup, κυρίως όσον αφορά τη διαφωνία του ΔΝΤ και της Γερμανίας για την ελάφρυνση του χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει η Ελλάδα να βγει από τη διαδικασία των υπερβολικών ελλειμμάτων. Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες. Προσπάθειες που έχουν πλήξει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων πολιτών. Και θεωρούμε ότι μιας και η Ελλάδα έχει σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% αυτό έχει σημασία. Δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι είμαστε εξαρτώμενοι από το ΔΝΤ».
Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε πως, όσον αφορά τις σχέσεις ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «ποτέ δεν υπήρχε υπερβολική συναίνεση και αρμονία μεταξύ των δυο», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του».
Ερωτηθείς, τέλος, από τον Δ. Παπαδήμουλη σχετικά με το «έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες», ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι «σοβαρό θέμα» και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει «αλληλεγγύη» στην Ελλάδα και την Ιταλία. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε την Ιταλία και την Ελλάδα έρμαια, επειδή έχουν τη γεωγραφική θέση που έχουν και καταφθάνουν σε αυτούς πρώτα οι πρόσφυγες» είπε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]