Ο σκύλος ωφελεί το παιδί με αυτισμό

Τα παιδιά με αυτισμό μπορούν να βρουν πραγματική βοήθεια στην αγάπη ενός σκύλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το HealthDay.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι αφού διεξήγαγαν έρευνα σε 70 οικογένειες με αυτιστικά παιδιά, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά αποκτά ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους τετράποδους φίλους τους που τους κάνει πολύ καλό. Στα οφέλη που συμπεριέλαβε η έρευνα ήταν η συντροφικότητα, η ανακούφιση από το στρες και η εκμάθηση της υπευθυνότητας από τα παιδιά.
"Τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος συχνά δυσκολεύονται στην επικοινωνία με άλλους, πράγμα που καθιστά δύσκολο το να αναπτύξουνφιλίες. Μπορούν, όμως, να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την αλληλεπίδρασή τους με σκυλιά, τα οποία προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα άνευ όρων", εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας GretchenCarlisle.
Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις ευαισθησίες των παιδιών τους, όταν επιλέγουν σκυλί, ώστε να εξασφαλίσουν την καλή συνύπαρξη παιδιού-σκύλου. Για παράδειγμα, αν ένα παιδί με αυτισμό έχει ευαισθησία στους δυνατούς ήχους, η απόκτηση ενός σκύλου που γαβγίζει πολύ δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Αν και η συγκεκριμένη έρευνα αφορά μόνο τους σκύλους, οι ειδικοί τονίζουν πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα κατοικίδια ζώα, όπως οι γάτες, τα κουνέλια που μπορεί να είναι καταλληλότερα ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.
stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]