Επιζήσας της ΕΛΔΥΚ θυμάται και ..συγκλονίζει [βίντεο]

-Βλέπαμε εφιάλτες τις νύχτες με όλα όσα είχαμε ζήσει 
-Ανελέητοι βομβαρδισμοί 
-Θάνατος παντού 
-Ημουν στο πλευρό του Βασίλη Τριάντη στα χαρακώματα μέχρι τα τελευταία λεπτά 

Ο  κ.Θεόδωρος Κουρούπης  ,κατάγεται  απο το χωριό Σπαθαραίοι Θεσπρωτίας,   υπηρέτησε την πατρίδα  με την Ελληνική Δύναμη της Κύπρου [ΕΛΔΥΚ]δίνοντας μάχη κατά του "Αττίλα"τον Αύγουστο του '74 ,καταφέροντας να επιζήσει , είναι ο άνθρωπος που είδε  ζωντανό στα χαρακώματα τον Βασίλη Τριάντη .
Τον συναντήσαμε  χθές στο Καναλάκι ,λίγη  ώρα μετά την ταφή των λειψάνων του ήρωα Βασίλη Τριάντη και γυρνώντας τα χρόνια πίσω ,θυμήθηκε     και "ζωντάνεψε", τις δύσκολες ώρες που βίωσαν οι άνδρες της ΕΛΔΥΚ υπέρ πατρίδος  , αλλά και τα τελευταία  λόγια που άκουσε ο ίδιος  απο τον Βασίλη .


"Μέχρι το τελευταίο λεπτό ήμουν μαζί με τον Βασίλη "θυμάται συγκινημένος  ο κ.Θόδωρος και  γυρνώντας τον χρόνο πίσω εξιστορεί λεπτό προς λεπτό, το τι ακριβώς συνέβη .
Εξηγεί ,πως  ο Βασίλης πήγε να τον βρει στο χαράκωμα όπου εκείνος βρισκόταν,ήταν άοπλος και  βαριά τραυματισμένος , του ζήτησε  απλά να καθίσει δίπλα του .
Πρωί 16ης Αυγούστου 1974,οι βομβαρδισμοί ανελέητοι και δίχως όρια, με τον Βασίλη Τριάντη να βρίσκεται σε μια γωνιά με αίματα να τρέχουν απο τα αυτιά του ,με τις σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις να τον έχουν εγκαταλείψει ...
Οι ώρες περνούσαν με τους βομβαρδισμούς να μην έχουν σταματημό .
"Μου ζήτησε κάτι να φάει ,του έδωσα 2-3 γαλέτες και νερό ..Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει πλέον απο κάθε  έλεγχο .
Ωρα 4.00 το μεσημέρι
2 άρματα περνούν απο μπροστά μας σε απόσταση μόλις 50-70 μέτρων .Είχε έρθει πια η ώρα να φύγουμε .Ο Βασίλης -θυμάται ο κ.Θόδωρος Κουρούπης- ατάραχος αδυνατούσε να αντιληφθεί το τι συνέβαινε.

Βασίλης Τριάντης :Να φύγεις να πας στο καλό Χαιρετίσματα στο Καναλάκι
"Σήκω Βασίλη πρέπει να σωθούμε , έφτασε η ώρα να φύγουμε .Θα σκοτωθούμε να μείνουμε εδώ "θα του πει ο κ.Θόδωρος .

"Δεν πειράζει ..Φύγε να πας στο καλό και χαιρετίσματα στο Καναλάκι "αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που άκουσα απο τον Βασίλη λίγα μόλις λεπτά πριν αποχωριστούμε "εξομολογείται ο κ.Θόδωρος .
Σκηνές φρίκης ,θάνατος σκορπισμένος  παντού ,σκοτωμένοι και βαριά τραυματίες  με  τη ζωή μας να απειλείται "θυμάται ο κ.Κουρούπης ,περιγράφοντας στη συνέχεια  με ανάγλυφο τρόπο , το πώς ακριβώς κατάφερε να σωθεί ..
"Τις νύχτες βλέπαμε εφιάλτες με όλα όσα είχαμε ζήσει ,που  μας συνόδευαν στο υπόλοιπο της  στρατιωτικής μας ζωής,εξομολογήθηκε ο κ.Κουρούπης, για να επισημάνει στη συνέχεια το πόσο σημαντική είναι για εκείνον η επιστροφή των λειψάνων του Βασίλη Τριάντη στον τόπο του .

Μεγάλη και λυτρωτική η σημερινή   μέρα για μένα ..Αυτά που ζήσαμε δεν ήταν μια ταινία αλλά η πραγματικότητα..
"Είνα λυτρωτική  και μεγάλη η σημερινή  μέρα για μένα ,εξομολογήθηκε  στην κάμερα του epirus-tv-news  αμέσως  μετά την ταφή των λειψάνων του Βασίλη Τριάντη στο κοιμητήριο Καναλακίου στο μνήμα των γονιών του .
"Τόσα χρόνια ,43 σήμερα, ζούσα με το άγχος τι να έχουν απογίνει άραγε τα παλικάρια που βρισκόταν μαζί μου ..
Εμαθα ,πως σήμερα μεταφέρθηκαν  στα πάτρια εδάφη τα λείψανα όλων των παιδιών  Δεν μπόρεσα όμως να πάω στη Θεσσαλονίκη .Ηρθα εδώ στο Καναλάκι στον Βασιλάκη  ..που ήμουν μαζί του μέχρι τα τελευταία λεπτά "θα πει ο κ.Θόδωρος .εξομολογούμενος παράλληλα ,πως αν και έχει  κατά καιρούς δεχθεί πολλές προτάσεις ,δεν  "του κάνει καρδιά" να ξαναπάει στην Κύπρο ,εκεί που χάσαμε τόσα παλικάρια
" Ολα αυτά που συνέβησαν και βιώσαμε εκεί ,όλα αυτά που σας λέω δεν είναι μια ταινία στην τηλεόραση που την βλέπεις και περνάς καλά ..είναι  πραγματικότητες " ..σημείωσε ο κ.Κουρούπης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]