Δέος ..συγκίνηση και περηφάνια ..Τα οστά του ήρωα Βασίλη Τριάντη στο Καναλάκι [φωτο]

Σε κλίμα συγκίνησης και  με τιμές που   αρμόζουν σε έναν ήρωα, έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο Καναλάκι τα οστά του  επι 43 χρόνια αγνοούμενου  φαντάρου της ΕΛΔΥΚ ,Βασίλη Τριάντη ,ο οποίος   έπεσε στη μάχη κατά του "Αττίλα" τον Αύγουστο του  1974.
Η ελληνική και η κυπριακή σημαία κάλυπταν το φέρετρο, ενώ δύο αξιωματικοί του στρατού το εναπόθεσαν στον Ιερό Ναό ,εκεί όπου συγγενείς και φίλοι   περίμεναν  τον Βασίλη τους μετά απο τόσα χρόνια..
Ο Βασίλης Τριάντης ήταν μόλις 21 ετών όταν υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ .
Πριν απο λίγες μέρες τα οστά του εντοπίστηκαν τυχαία απο αγρότη σε χώρο κοντά στο στρατόπεδο που έπεσε μαχόμενος και ταυτοποιήθηκαν απο τους  ειδικούς επιστήμονες.
Αύριο το πρωί θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία  για να ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Καναλακίου με μια εκδηλωση ,στην οποία στρατιωτικό άγημα θα αποδώσει τιμές.
Ετσι  θα κλείσει  το επώδυνο κεφάλαιο για την οικογένεια του  ήρωα  ,ενώ ο  Βασίλης Τριάντης απο την Ανω Σκαφιδωτή Πάργας θα αναπαυτεί πλάι στο μνήμα των γονιών του που τον λάτρευαν και τον καρτερούσαν μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους ...
Το παρών στην αυριανή εκδήλωση θα δώσει ο Δήμαρχος Πάργας κ.Αντ.Νάστας και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]