Τι υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία και ανεξάρτητη από το κλείσιμο της αξιολόγησης δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση για...
τα νέα σκληρά μέτρα στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι είναι ο πρωθυπουργός που σε δύο χρόνια ψήφισε δύο μνημόνια.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στη Voria.gr εξηγεί γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε στη Βουλή τα αντίμετρα, τα οποία και χαρακτηρίζει ακόμα μία «πολιτική απάτη» της κυβέρνησης, καταθέτοντας από τη δική του πλευρά τα «ρεαλιστικά αντίμετρα» της ΝΔ που έχουν ως αιχμή τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

«Ξέρουμε όλοι οι Έλληνες ότι το τρίτο μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ξέρουμε -επίσης όλοι- ότι τα πιο σκληρά από τα μέτρα που ψήφισαν την περασμένη Πέμπτη ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές τους -και αναφέρομαι κυρίως στις περικοπές συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου -θα εφαρμοστούν το 2018, 2019, 2020 και 2021. Ξέρουμε, επίσης, ότι μια σειρά από τα μέτρα που ψήφισαν τώρα, δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο. Και ρωτώ: Όταν έχουμε μέτρα που η εφαρμογή τους ξεκινά μετά το 2018, μετά το τρίτο μνημόνιο, και όταν τα μέτρα αυτά δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, τι είναι; Έχουμε ή δεν έχουμε ένα νέο μνημόνιο; Και, μάλιστα, χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει να ακούει την αλήθεια, ότι είναι ο πρωθυπουργός που, σε δύο χρόνια, ψήφισε δύο μνημόνια» τονίζει, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας τα αντίμετρα ως τον φερετζέ για να καλυφθούν τα επώδυνα μέτρα.

Πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει την Τετάρτη στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι ως πρωθυπουργός θα τολμήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

«Πέρα, λοιπόν, από τη μείωση των φόρων -τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις, τη μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος- οι πολίτες μπορούν να περιμένουν από εμάς ένα: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Οι δουλειές θα αλλάξουν την καθημερινότητα κάθε οικογένειας, οι δουλειές θα φέρουν πίσω τα παιδιά που έφυγαν, οι δουλειές θα στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα και τα έσοδα του Κράτους. Και βέβαια θα φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της ασφάλειας» λέει.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς από την παρατεταμένη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, παρουσιάζοντας σε αδρές γραμμές το σχέδιο της ΝΔ για τη λύση του προβλήματος.

«Η απεργία του ΟΑΣΘ έχει τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων. Την ευθύνη, όμως, για την κατάσταση αυτή φέρει στο ακέραιο η κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης, οι οποίοι με τις ενέργειές τους, αλλά κυρίως με τις παραλείψεις τους, μια που 2 χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα, οδήγησαν τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεσή του με τον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι είναι «άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική», δηλώνει ότι τιμά τη μεγάλη ιστορία της ομάδας του ΠΑΟΚ αλλά αφήνει και πάλι αιχμές για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα είναι αρωγός στην υγιή επιχειρηματικότητα και θα σταθεί απέναντι σε κάθε διαπλοκή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]