Π. Μοσκοβισί: Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις της ΕΕ για το έλλειμμα

Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις προϋποθέσεις της ΕΕ για το έλλειμμα, τη μείωσή του, δηλαδή, κάτω από το 3% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, που διευκρίνισε ότι η επίσημη απόφαση για τη διακοπή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος θα ληφθεί μόλις επιτευχθεί η συνολική, πολιτική απόφαση για το ελληνικό ζήτημα.
Σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανά χώρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε πως «η Ελλάδα έφερε το έλλειμμά της κάτω από το 3% το 2016 και το 2017, όπως επιβάλλουν οι κανόνες. Αυτά είναι καλά νέα» και πρόσθεσε ότι στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, θα συζητηθεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η πορεία του χρέους σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο. «Ελπίζω με θετικό τρόπο» είπε, επισημαίνοντας ότι «μετά από όσα έγιναν από την πλευρά των ελληνικών αρχών, του ελληνικού λαού και του ελληνικού κοινοβουλίου είναι ώρα και οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν την ευθύνη τους».
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ανέφερε πως με δεδομένο ότι οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του χρέους θα έχουν επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, «η επίσημη απόφαση για την κατάργηση της διαδικασίας (σ.σ. υπερβολικού ελλείμματος) θα ληφθεί μόλις διευκρινιστούν οι υπόλοιπες πτυχές».
«Ήδη μπορούμε να πούμε όμως πως βρισκόμαστε σε αυτόν το δρόμο» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «οι προϋποθέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας έχουν πλέον εκπληρωθεί από την Ελλάδα».
Προσερχόμενος, δε, στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε τους δανειστές να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους. «Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και έχει κάνει ό,τι μπορεί» υπογράμμισε και επανέλαβε πως η Αθήνα έχει αναλάβει ήδη τις ευθύνες της. «Πρέπει να εργαστούμε εντατικά για να καταλήξουμε σε μία συνολική συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ» συμπλήρωσε.
Κατά τον ίδιο, αυτή η συμφωνία είναι και «επιθυμητή και εφικτή». «Σήμερα πρέπει να φθάσουμε ή τουλάχιστον να προσεγγίσουμε, αυτή τη συμφωνία» τόνισε στο ίδιο πλαίσιο και πρόσθεσε πως «υπάρχει μία κοινή βούληση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και σήμερα πρέπει να κάνουμε ένα τελευταίο βήμα».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]